MAJ TOPPEN

Espressomaskiner

Filter

Visa:

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden

Om espressomaskiner

En espressomaskin är en fantastisk utrustning som höjer kaffeupplevelsen. Genom att använda ett komplext system med hett vatten och tryck extraherar den essensen av kaffebönor, vilket resulterar i en koncentrerad bryggning som kallas espresso. Espresso kaffemaskin har blivit en stapelvara i caféer över hela världen. Men den är inte längre bara för professionella baristor; du kan nu njuta av en utsökt shot espresso direkt hemma hos dig.

Vilken espressomaskin ska jag köpa?

Med den mångfald av alternativ på marknaden, var och en med sina egna funktioner och priser, kan det kännas överväldigande att fatta det rätta beslutet. Låt oss förenkla saker genom att utforska viktiga faktorer och typer av espressomaskiner:

Halvautomatisk espressomaskin

Halvautomatisk espressomaskin erbjuder en balans mellan manuell kontroll och automation. Med övning kan du justera variabler som malningsstorlek, vattentemperatur och extraktionstid för att skapa din önskade smak. Samtidigt tar maskinen hand om att reglera vattenflödet genom det malda kaffet. Dessutom inkluderar halvautomatiska espressomaskiner en ångstav för mjölkskumning till dina favorit mjölkbaserade drycker.

Manuell espressomaskin med spak

Manuell espressomaskin med spak, även känd som en Lever espresso machine, använder en spak för att manuellt applicera tryck så att vattnet kan flöda genom det malda kaffet. Denna nivå av kontroll möjliggör smakexperiment för att matcha dina preferenser. Dessutom är espressomaskin med spak ofta mer kompakta än elektriska. Det är dock viktigt att notera att denna maskin kräver mer skicklighet och övning jämfört med halvautomatiska modeller.

Espressomaskin med kvarn

De flesta espressomaskiner kommer utan inbyggd kaffekvarn, så du kommer förmodligen att behöva köpa en separat. Men de som har begränsat utrymme kommer fortfarande att kunna hitta vissa espressomaskiner med kvarn på marknaden. Dessutom erbjuder dessa apparater vanligtvis inställningar för justering av malningsstorlek. Här hos Coffee Friend kan du hitta en De’Longhi La Specialista Arte och Sage “the Barista Pro” espressomaskin med kvarn

Espressomaskin med mjölkskummare

Räcker det inte att bara skumma mjölk för dig? Vill du göra det professionellt eller till och med försöka dig på lattekonst? I så fall behöver du en espressomaskin med mjölkskummare som gör det möjligt. En grundläggande espressomaskin har breda ångtuber som är lämpliga för enkel mjölkskumning. Men för en perfekt silkeslen konsistens och lattekonst krävs ett smalare rör med en rundad pip och åtminstone 2 hål. Du kan utforska olika typer av mjölksystem med hjälp av våra filter.

Bärbar espressomaskin

Lättvikt och bärbar espressomaskin skapades för kaffeentusiaster som även gillar att resa. Det är en liten enhet designad för att brygga kaffe när du är på språng eller utomhus. Den använder kaffepods eller malet kaffe för att brygga en snabb kopp. I vårt sortiment hittar du handdrivna eller batteridrivna bärbara espressomaskiner.

Manuell espressobryggare

Manuell espressobryggare är termen som används för både bärbara och espressomaskiner med spak. Som nämnts ovan kräver dessa apparater att du applicerar tryck manuellt och ger en praktisk bryggupplevelse. Båda möjliggör att du kan göra en unik kopp espresso; dock kan de bärbara vara mindre komplexa och mindre i storlek.

Professionell espressomaskin för café

Professionell espressomaskin för restaurang och café  är utformade för högt belastade miljöer. Deras större pannor, flera brygghuvuden och avancerade funktioner möjliggör smidig hantering av kontinuerliga beställningar. Dessa espressomaskiner erbjuder programmerbara shot-volymer, förbryggning och extraktionstider samt till och med möjligheter för tryckprofilering. I vårt sortiment av professionella apparater hittar du många La Marzocco espressomaskiner. Detta varumärke är känt för handtillverkad kvalitet, högkvalitativa komponenter och modern teknik.

Vad man ska leta efter när man ska köpa espressomaskin?

Espressomaskiner sträcker sig från prisvärda hemmamodeller till lyxiga maskiner som uppfyller baristadrömmar. För att välja rätt, följ vår köpguide för espresso kaffemaskin och upptäck tillverkare av espressomaskiner.

Espressomaskiner enligt färdighetsnivå

Espressobryggning är en konst som tar tid att bemästra. Om du saknar erfarenhet, köp en espressomaskin för nybörjare med automation, förinställningar och användarvänliga funktioner. De har ofta mindre portafilter (ungefär 49–53 mm) och termoblocksystem (dess funktioner beskrivs nedan). Exempelvis kan du titta på De’Longhi espressomaskiner. De är kända för sin enkla knapphantering, tydliga kontroller och ofta medföljande detaljerade instruktioner eller inbyggda program som hjälper nybörjare att göra espresso.

Å andra sidan kräver avancerade espressomaskiner en djupare förståelse för espressoextraktion. De använder enkel/dubbel panna eller HX-system, har större portafilter (57–58 mm), erbjuder möjligheter för tryckprofilering, har avancerade ångstavar och möjliggör programmerbara shot-volymer, förbryggning och extraktionstider. Ett sådant exempel är Rocket Espresso espressomaskiner. De tillgodoser de mest krävande hemmabaristorna, med modeller för hemmabruk som har dubbla PID-styrda pannor och inbyggd extraktionstimer. Mer avancerade modeller erbjuder innovativa tryckprofileringssystem och större pannkapacitet.

Espressomaskiner pris: från låg- till högkostnadsmodeller

Espressomaskiner finns i olika prisalternativ som passar olika budgetar och preferenser. Här är några val grupperade enligt olika prisnivåer. Kom ihåg att du också kan filtrera kaffemaskiner enligt din önskade prissättning!

Espressomaskin under 2500 kr

I vårt urval hittar du De’Longhi Dedica och Flair Espresso maskiner. De’Longhi erbjuder användarvänliga knappgränssnitt och kvalitativa manuella ångmunstycken. Deras termoblocksystem säkerställer snabb uppvärmning, och den 15-bars pumpen brygger fyllig espresso snabbt. Flair Espresso maker däremot kräver extra utrustning som en vattenkokare för att koka vatten och en mjölkskummare för mjölkbaserade recept. Dock ger den en hands-on-upplevelse av att skapa äkta kaffe. Dessutom kan du ta med den på dina resor.

Espressomaskin under 6000 kr

Förutom kaffemaskinerna som nämndes ovan, i denna prisklass kommer du också hitta Gaggia espressomaskiner. Dessa maskiner skryter med 15 bars tryck, en högkvalitativ filterhållare i rostfritt stål, en professionell ångstav med dubbla munstycken och många andra funktioner för att säkerställa baristakvalitet på kaffe hemma.

Espressomaskin under 12000 kr

Självklart, ju större din budget är, desto bredare blir ditt urval. Dessutom dyker alltmer smarta modeller upp bland alternativen. Till exempel anses Bezzera espressomaskiner ofta vara professionella enheter som passar små caféer. Dock kan du i vårt sortiment hitta Bezzera modeller som passar inom prisklassen 12 000 kronor. Även Rancilio espressomaskin sortimentet erbjuder många professionella enheter, men du kan också köpa mer prisvärda modeller avsedda för hemmabruk. Det faktum att sortimentet inkluderar modeller som är avsedda för caféer indikerar varumärkets engagemang för kvalitet och hållbarhet, så att välja en sådan espressomaskin kommer säkerligen att göra dig nöjd.

Det är dock viktigt att även nämna Ascaso espressomaskiner. De finns också inom prisklassen 12 000 kronor och erbjuder intressanta modeller för hemmabruk. En av deras betydande fördelar är det olika färgutbudet. Här kan du köpa en grå, gul eller till och med en röd espresso kaffemaskin för ditt hem. Naturligtvis i deras sortiment hittar du även högkapacitetsmodeller och därefter dyrare modeller avsedda för kontor eller caféer.

Modeller som överstiger den här prisklassen kategoriseras som professionella enheter, lämpliga för caféer/restauranger med hög trafik eller för professionella baristor som vill experimentera med kaffe hemma och njuta av baristakvalitet på espresso varje dag.

Vad mer bör du överväga?

Alternativ för justering av vattentemperatur. Vattentemperaturen påverkar i hög grad kaffesmaken och avslöjar olika smaker i bönorna. För att säkerställa att din espressomaskin uppfyller dina temperaturbehov, kontrollera om den möjliggör justering av vattentemperaturen och hur det uppnås. Många högkvalitativa maskiner (som ECM espressomaskiner) använder sig av PID:s (Proportional Integral Derivative-regulatorer) för att exakt reglera temperaturen ner till den exakta graden. Vissa modeller av italiensk espressomaskin Rancilio har till och med två PID-regulatorer, en för kaffe och en för ångpannorna, vilket säkerställer konstant, exakt och stabil temperatur varje gång. För att hitta fler modeller, använd filtret.

Uppvärmningssystem. Uppvärmningssystemet i din espressomaskin spelar en viktig roll och avgör om du kan skumma mjölk samtidigt som du brygger eller om du måste vänta.

Termoblock espressomaskin möjliggör omedelbar kaffebryggning men har temperaturstabilitetsbegränsningar. Vissa tillverkare lanserar dock förbättrade versioner. När det kommer till ordentliga termoblock espressomaskin, är Ascaso espressomaskiner värda att överväga. Deras termoblockgrupp i aluminium och rostfritt stål garanterar en konstant ångförsörjning, vilket säkerställer kvalitet utan att riskera skador på värmeelementet på grund av låga vattennivåer.

När du går upp i pris kommer du att stöta på en espressomaskin med inbyggd panna, ofta kallad en “Enkelpanna espressomaskin“. Dessa pannor underhåller en förvärmd vattenförsörjning för temperaturstabilitet under bryggningen. Pannans storlek påverkar uppvärmningstiden, som sträcker sig från några minuter till något längre innan ditt kaffe är klart.

Dubbelpanna espressomaskin har två separata pannor, en för att brygga kaffe och den andra för att producera ånga. Detta möjliggör samtidig mjölkskumning och kaffebryggning men medför högre kostnad och längre uppvärmningstid.

Värmeväxlare espressomaskin använder en enda ångpanna med en rör som transporterar kallt vatten för kaffebryggning. De kan brygga kaffe och skumma mjölk samtidigt. Som exempel kan Bezzera espressomaskiner uppnå uppvärmning på bara 8–10 minuter, tack vare deras pålitliga värmeväxlande pumpar.

Mått. Måtten på din espressomaskin är naturligtvis också viktiga. Hemmamodeller tenderar fortfarande att vara ganska stora, så se till att din föredragna modell kommer att passa snyggt på din köksbänk. Om du letar efter en liten espressomaskin, kolla alla manuella espressomaskiner.

Design. När du väljer en espressomaskin har du ofta möjlighet att välja baserat på design. De som uppskattar nostalgin hos vintage espressomaskiner, behöver inte leta längre än Elektra espressomaskiner. De inkorporerar klassiska designelement, som kromdetaljer och intrikata detaljer. Du kanske också gillar La Pavoni eller Ascaso retro espressomaskiner. Å andra sidan, om du önskar en elegant och modern design som kompletterar ditt urbana kök, överväg ACS espressomaskiner. De erbjuder inte bara flera olika designalternativ utan även ett urval av olika färger. För de som söker minimalism bör Stone Espresso kaffemaskiner kunna stjäla ditt hjärta.

Rengöring av espressomaskin

Att rengöra espressomaskiner på rätt sätt, inklusive användning av dedikerade rengöringsmedel för kaffemaskiner är viktigt för att uppnå optimala bryggresultat. För daglig skötsel, kom ihåg att skölja bryggenheten före och efter varje användning, torka rent portafiltret och se till att tampern är fri från kaffesump. För vecko- eller månatligt underhåll, backspola din enhet med hjälp av det dedikerade programmet om tillgängligt. Annars kan du manuellt backspola espressomaskinen genom att låta vatten rinna igenom brygghuvudet, pausa och upprepa processen. Blötlägg portafiltret och filtren i varmt vatten med en rengöringstablett, och rengör ångstavarnas hål. 

Hur avkalkar man en espressomaskin?

Avkalka espressomaskinen regelbundet med hjälp av en avkalkningsvätska för kaffemaskiner. Upprepa denna procedur varje 1–3 månad, beroende på vattnets hårdhet och hur ofta maskinen används.

Om du behöver hjälp

Glöm inte att vi regelbundet uppdaterar vårt utbud av kaffemaskiner. Där kan du hitta både de bästsäljande, främsta espressomaskiner såväl som nya modeller av böna-till-kopp, filter och andra typer som passar dina olika behov. Läs information om varje varumärke på vår webbplats eller konsultera Coffee Friends experter för vägledning. Tveka inte, köp en espressomaskin eller en annan modell som passar dina behov och njut av läckra drycker varje dag!

Läs mer