Mokabryggare

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden
28 artikeln

Om mokabryggare 

Mokabryggaren – även känd som den italienska kaffebryggaren eller espressobryggaren- är numera en av de mest trendiga bryggverktygen som finns. Det sägs att denna ikoniska kaffebryggare finns i 9 av 10 italienska kök, och denna tendens sprider sig snabbt över hela världen. Det som gör mokakannorna så slående populära är deras eleganta utseende, kompakta storlek, enkelhet och, naturligtvis, det intensiva hemgjorda kaffe som de producerar.

Mokakaffebryggaren består av tre olika delar: den nedre kammaren för vatten, metallfiltret i mitten för malet kaffe och den övre kammaren där den tillagade drycken samlas. Det är egentligen ganska enkelt: allt du behöver göra är att fylla den nedre kammaren med vatten, hälla malet kaffe i metallkorgen, sätta kastrullen på spisen och sedan vänta på att det kokande vattnet ska tränga igenom kaffet och nå den övre kammaren. En utsökt kopp kaffe är bara några minuter bort!

En kort översikt av mokabryggare

Historien om denna legendariska kaffebryggare började 1933 i Italien, där en ingenjör vid namn Alfonso Bialetti och en uppfinnare, Luigi De Ponti, introducerade denna innovativa kaffebryggare för hushållsbruk som ett alternativ till de professionella espressobryggare som finns på kaféer. Böna-till-kopp affemaskiner för hushållsbruk var förstås bara en galen dröm på den tiden! Även om mokabryggarna tekniskt sett inte bryggde espresso (detta beror på att dessa kannor endast kan generera ett tryck på några få bar i stället för de 8-9 bar som krävs för en riktig espresso), gjorde den rena intensiteten i dessa drycker ändå att de liknade det klassiska receptet. Det är därför mokabryggare ibland fortfarande kallas “espressobryggare”: även i dag är den ett utmärkt alternativ till de dyrare kaffemaskinerna.

Den första mokabryggaren någonsin fick namnet Bialetti Moka Express. Dess moderna version (som faktiskt inte har förändrats så mycket) finns också i vårt produktsortiment. Det är intressant att notera att även om många andra företag har försökt producera sina egna versioner av den klassiska kaffebryggaren, har ingen varit lika framgångsrik som Bialetti: den ursprungliga tillverkaren har producerat de mest kända och populäraste mokabryggarna i flera decennier nu. Vi är stolta över att ha ett antal av dessa bryggare i vårt sortiment! 

Den bästa mokabryggaren för dig: hur väljer man rätt?

Vid en första anblick kan det verka som om alla mokabryggare är ganska lika, bortsett från deras utformning. Detta är dock inte riktigt sant. För att hitta den bryggare som verkligen passar dig kan du överväga några av de kriterier som vi har lagt fram för dig nedan. 

Hur mycket kaffe brukar du brygga på en gång? Storleken på en mokabryggare kan variera. Innan du bestämmer dig för en viss mokabryggare bör du tänka på hur mycket kaffe du ska brygga på en gång. Storlekarna mäts med hjälp av antalet standardkoppar som kan bryggas med hjälp av bryggare: du kan välja mellan mokabryggare som passar för 2, 3, 4, 6, 9, 10 eller 12 koppar. Tänk på att de standardkoppar som används för detta mått rymmer cirka 40-50 ml vardera. Detta innebär att en 2-kopps bryggare kan du brygga 90 ml kaffe eller 2 portioner espresso; en 3-kopps mokabryggare är lämplig för 130 ml kaffe, eller 3 portioner espresso; en 4-kopps mokabryggare räcker till 190 ml kaffe (4 portioner espresso); en 6-kopps mokabryggare räcker till 270 ml, eller 6 portioner espresso; En 9-kopps kaffebryggare brygger 420 ml, eller 9 portioner, en 10-kopps kaffekokare klarar 460 ml (10 portioner), och slutligen har den största tillgängliga 12-kopps mokabryggaren en kapacitet på 600 ml, eller 12 standardportioner. Du kanske tycker att det är en bra idé att köpa en större bryggarel – du behöver ju inte fylla den helt och hållet, eller hur?… Tja, inte precis. Storleken på korgen för malet kaffe beror på den totala storleken på mokabryggaren, och för att brygga ditt kaffe ordentligt måste du fylla korgen helt och hållet. Det bästa är faktiskt att välja den storlek som motsvarar det antal portioner som du brukar brygga på en gång. 

Traditionell mokabryggare, induktionsbryggare eller elbryggare? När du väljer en mokabryggare ska du också vara uppmärksam på typen. Traditionella bryggare är gjorda av aluminium, så de lämpar sig inte för induktionsplattor. Om det är vad du har hemma, välj en induktionsbryggare istället. Till skillnad från sina traditionella motsvarigheter är induktionsmokabryggare gjutna av rostfritt stål. Tänk dock på att formen och designen på induktionsmodeller skiljer sig från de traditionella bryggarna, så svurna fans av klassiska kaffebryggare kan också välja en traditionell mokabryggare i aluminium och sedan koppla ihop den med en induktionsadapter. Om du vill bli fri från alla typer av spisar, välj en elektrisk mokabryggare. Den är utrustad med en praktisk LCD-display så att du kan hålla kaffet varmt i upp till 30 minuter efter att det har bryggts eller dra nytta av andra ytterligare funktioner. 

Traditionell eller förbättrad ventil? Ventilen på Bialetti Brikka modellen skiljer sig från dem som finns i andra bryggare. Tack vare sina förbättrade egenskaper skapar denna ventil ett extra tryck, vilket gör att brygden blir tjockare och täckt av ett styvare lager crema. Vissa mokafans anser att sådan crema är mer väldoftande och präglas av en smak som är ännu mer intensiv än vanligt. Andra håller dock inte med och håller fast vid traditionella kastruller med en vanlig ventil, som ger en mer delikat smak. 

Klassisk design eller modern stil? Den klassiska mokabryggarens form är numera känd över hela världen. Detta är den design som används av Bialetti Moka Express serien: åttkantiga botten- och överkammare, en svart knopp och ett böjt svart handtag. Traditionellt är dessa bryggare silverfärgade, men det finns även svarta och röda. Som en hyllning till Italien har en vacker modell i den italienska flaggans färger också släppts: den heter Bialetti Moka Express Italia. Andra serier markeras av olika former, knoppar och handtag samt ytterligare inskriptioner. Om du letar efter något annorlunda kan du ta en titt på Fiammetta, Rainbow eller Lovers. De som är på jakt efter en induktionsbryggare kan utforska Venus, Musa och Induction modellerna. Den exceptionella Mini Express förtjänar ett särskilt omnämnande. Istället för att samlas i den övre kammaren hälls kaffet direkt i två praktiska koppar i den här vackra modellen. Om du är en person som värdesätter skönheten i bryggningsritualer är den här för dig! 

Dra nytta av exklusiva mokabryggare erbjudanden! Förutom ett fantastiskt utbud av kaffebryggare erbjuder Coffee Friend även exklusiva erbjudanden. För att se om det finns några rabatterade mokabryggare som erbjuds just nu, klicka här.

De mest populära och bäst rankade espressobryggare. Om du fortfarande har svårt att välja kan du lita på vår gemenskap av djupa L-älskare: använd sorteringsfunktionen för att se vilka mokabryggare som för närvarande är de mest populära eller högst betygsatta.

Vad ska du köpa tillsammans med din moka bryggare?

För att få fram en riktigt utsökt kopp kaffe behöver du mer än bara en mokabryggare. Medan vissa av dessa extrafunktioner är absolut nödvändiga (som själva kaffet, till exempel), är andra till för att göra din bryggningsritual ännu mer exceptionell. Låt oss ta en närmare titt.

En god bryggning börjar med… kaffe såklart! För bästa resultat ska du alltid använda nymalda kaffebönor. När du gör drycker i en mokabryggare är det bäst att välja kaffe med en medium eller mediummörk rostning. Även om mokabryggare traditionellt sett har använts tillsammans med kaffeblandningar är det nu fler och fler som väljer att använda single-origin kaffe i stället (det föreslår vi också!). Om du föredrar förmalet kaffe kan du ta en titt på Bialetti malet kaffe, som har skapats och slipats med detta bryggverktyg i åtanke.

Kaffekvarn. De som bestämmer sig för att hålla sig till kaffebönor behöver definitivt en kvarn. Bestäm först om du föredrar en manuell eller en elektrisk kvarn. För fler råd om hur du väljer rätt kvarn, gå hit. När du väl har valt och köpt den som passar dig, välj en medium eller grövre malning för ditt moka kaffe.

Skummare för fans av mjölkbaserade drycker. Vi har redan nämnt att kaffe som bryggs i en mokabryggare är mycket likt espresso, vilket innebär att det passar bra ihop med mjölk. Om du är ett fan av mjölkbaserat kaffe kanske du vill prova att förbereda lite mjölkskum själv. Det är här som mjölkskummare kommer in I bilden. 

Gör ditt kaffe ännu godare. En vacker kopp gör ditt kaffe ännu godare! Coffee Friend’s produktsortiment omfattar många koppar från några av världens mest kända tillverkare. Beroende på ditt favoritrecept kanske du vill ta en titt på espressokoppar, svarta kaffekoppar, cappuccinokoppar eller lattekoppar

Adapter för induktionsplatta. Om du äger en induktionsplatta, men redan har fallit för den klassiska mokabryggaren i aluminium, glöm inte att köpa en adapter också.

Glöm inte packningar och en filterplatta! Om du vill att din mokakanna ska fortsätta att servera dig gott kaffe i många år framöver måste du byta filterplatta och packningar då och då. Tänk på att dessa reservdelar skiljer sig åt beroende på vilket material din kanna är tillverkad av och vilken storlek den har. I vårt sortiment finns separata uppsättningar för mokabryggare i aluminium med 3, 4, 6 och 12 koppar, induktionsbryggare med 3 och 6 koppar samt 4-koppiga grytor i rostfritt stål. 

Nu är allt du behöver göra att brygga gott kaffe! 

För att sammanfatta…

Vi hoppas att du redan har bestämt dig för din framtida mokabryggare! Men om du fortfarande har några tvivel eller frågor är det ingen fara: ta bara kontakt med Coffee Friend’s konsulter så hjälper de dig gärna.