MAJ TOPPEN

Kaffepress (French Press)

Filter

Visa:

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden

Om Kaffepressar

Den franska pressen, även kallad kaffepress eller cafetière, är ett klassiskt verktyg för bryggning av kaffe som man ofta ser över hela världen. Att använda en kaffepress är egentligen väldigt enkelt: allt du behöver göra är att hälla varmt vatten över det malda kaffet, låta det dra en stund och sedan trycka ner kaffet efter några minuter. Det finns dock en mängd olika kaffekokare och kaffekannor på marknaden idag, så du kan undra varför några av världens mest kända kaffekännare fortfarande väljer detta enkla bryggverktyg framför alla andra. Låt oss försöka ta reda på det!

Förutom den överraskande användarvänligheten har kaffepressen många andra fördelar, till exempel ett attraktivt pris (numera finns det kaffepressar för så lite som ett dussin euro på marknaden), enkelt underhåll och universalitet. Vi skulle till och med kunna gå så långt som att säga att kaffepressen är det mest universella bryggverktyget som finns: den gör det möjligt för kaffeälskare att tillreda ett väldoftande vanligt kaffe, en läcker kallbryggt kaffe, en kanna te eller till och med lite mjölkskum!

Det här bryggverktyget är också praktiskt när du serverar en större grupp människor: med en cafetière kan du brygga upp till 8 portioner kaffe på en gång. Den viktigaste anledningen till att kaffepressar är så uppskattade av erfarna kaffekonnässörer är dock smaken på de drycker som bryggs i dem. Cafetière-kaffet är rikt, fylligt, oljigt och tjockt. Så om du fortfarande saknar den fashionabla kaffepressen i ditt kök, gå vidare och skaffa en! Vi är övertygade om att den är en absolut nödvändighet i varje kaffeälskande hushåll.

Den bästa kaffepressen för dig: Hur väljer du rätt?

Coffee Friend’s experter vet med sin mångåriga erfarenhet att det kan vara en utmaning att välja rätt produkt för dig, oavsett om du köper en kaffemaskin eller kaffebönor. Kaffepressar är definitivt inget undantag, så vi ska försöka lägga fram några saker som är värda att notera när du fattar ditt beslut.

Kapacitet. Precis som med alla andra typer av maträtter bör du först och främst tänka på storleken och kapaciteten på din framtida kaffepress. De flesta kaffepressar rymmer 350 ml, 700 ml eller 1000 ml kaffe. Så när du väljer en av dem ska du fråga dig själv om du kommer att använda detta bryggverktyg endast för din dagliga kopp kaffe eller om du vill ta fram din kaffepress vid speciella tillfällen också och bjuda dina gäster på några läckra bryggor. Om din kaffepress är avsedd för daglig användning, fundera på hur mycket kaffe du brukar göra och konsumera på en gång. Tänk på att det inte är rekommenderat att dricka cafetière-kaffe som stått och väntat ett tag: ju längre kontakten mellan kaffe och vatten är, desto starkare och bittrare blir drycken. För en optimal smak bör du låta din kaffepress vila i 4 minuter och sedan hälla upp drycken i koppar och njuta på en gång. Allt som allt, om ditt hushåll består av en eller två kaffeälskare, är det bäst att välja den minsta tillgängliga kapaciteten (350 ml), medan större kaffepressar (med en kapacitet på 700 ml eller 1 000 ml) är bättre lämpade för större grupper.

Material. Var uppmärksam på vilket material en viss kaffepress är tillverkad av. Du hittar kaffepressar av glas, lera, stål eller plast. Välj utifrån dina individuella behov, inredningen i ditt kök och naturligtvis hur mycket pengar du är villig att lägga på en cafetière (priserna kan variera från ett dussin till närmare hundra euro). Vart och ett av dessa material har sina egna fördelar:

Glas: elegans, transparens, miljövänligt val.

Lera: naturligt material, unikt utseende, miljövänligt val.

Stål: hållbarhet, stil, miljövänligt val.

Plast: bekvämlighet, attraktivt pris.

Exklusiva erbjudanden för kaffepressar. Här på Coffee Friend hittar du alltid ett gäng exklusiva erbjudanden – och när det gäller kaffepressar är de definitivt inget undantag. Titta igenom våra aktuella erbjudanden och utforska våra cafetière-rabatter.

De mest populära och bäst betygsatta kaffepressarna. Om du har funderat på dina personliga behov och tittat igenom våra erbjudanden om kaffepressar, men fortfarande inte kan bestämma dig för vilken kaffepress som är rätt för dig, låt vår gemenskap av kaffeälskare hjälpa dig! Använd sorteringsfunktionen för att se vilka kaffepressar som för närvarande är mest populära eller bäst betygsatta.

Några av de mest kända tillverkarna av kaffepressar i Coffee Friend’s produktsortiment

Våra experter utökar ständigt Coffee Friend’s produktsortiment. I över ett decennium har vi följt de hetaste kaffetrenderna och introducerat våra kunder till både välkända, pålitliga tillverkare och spännande nykomlingar. På Coffee Friend’s hyllor finns för närvarande kaffepressar tillverkade av följande märken:

Barista & Co. Varumärket föddes och utvecklades i Storbritannien, på Englands sydkust. Företaget odlar en genuin passion för kaffe och är stolt över att kunna presentera produkter av högsta kvalitet, skapade för dem som vill njuta av extraordinära drycker i sitt eget hem. Kaffepressarna från Barista & Co är snygga och praktiska. De finns i en mängd olika kapaciteter och färger, så du kommer garanterat att hitta en som passar dig.

Bialetti. Där det finns kaffe, finns det italienare! Bialetti är ett världsberömt företag som tillverkar bryggverktyg och grundades av Alfonso Bialetti, mannen bakom den legendariska mockakannan. Även om varumärket fortfarande främst förknippas med sina anmärkningsvärda mockakannor omfattar dess produktsortiment även andra bryggverktyg. Bialetti kaffepressar är definitivt värda att titta närmare på.

Fellow. Det här produktdesignföretaget, som är baserat i San Francisco, försöker skapa produkter som gör det möjligt för kaffeälskare att njuta av sin dagliga kopp ännu mer än de redan gör. Varumärket är främst känt för sina utmärkta vattenkokare, men det erbjuder även en rad olika manuella bryggverktyg. Ta en titt på deras eleganta, lyxiga kaffepress som kallas Fellow “Clara Matte Black”.

Hario. Detta japanska företag har varit verksamt i 100 år. Det började som en tillverkare av värmebeständigt glas och började senare lägga till olika hushållsartiklar, husdjursprodukter och andra artiklar i sitt sortiment. Vid sidan av dessa har Hario också tillverkat förstklassiga verktyg för bryggning av kaffe och te under det senaste halvseklet. Detta varumärke ligger bakom de legendariska filterhållarna “V60”. Det har också några kaffepressar som erbjuds: en av dem är den underbara “Cafe Press Slim”, som också kan skryta med titeln som den mest kompakta kaffepressen på våra hyllor just nu.

Melitta. Detta tyska företag säljer kaffe, kaffekvarnar, automatiska och manuella bryggningsmaskiner samt olika bryggningstillbehör. Företaget grundades av Amalie Auguste Melitta Bentz, en affärskvinna som också, vilket är intressant, uppfann kaffefilter av papper 1908. Det som skiljer Melitta produkterna från de andra är deras tyska kvalitet och hållbarhet – och det gäller definitivt även för deras kaffepressar. De senare används och älskas av hundratals av Coffee Friend’s kunder.

Stelton. Letar du efter vacker design, skandinavisk minimalism, innovativa lösningar och felfri funktionalitet? Då behöver du inte leta längre än till detta danska märke! Det ständiga samarbetet med några av världens mest kända designers och arkitekter har fört det här företaget i framkant på kaffemarknaden och gett det många viktiga designpriser. Stelton “Theo Black”— en kaffepress gjuten av svart lera och med ett trälock – är kanske en av de mest eleganta och iögonfallande kaffepress-modellerna i Coffee Friend’s produktsortiment. De andra två Stelton cafetières, “EM Black” och “EM White”, kan inte heller undgå att väcka uppmärksamhet.

Vad behövs mer för en kopp av gott cafetière-kaffe?

Har du redan valt ut flera favoriter? Det hoppas vi verkligen! För att brygga riktigt gott kaffe i din nya kaffepress kan du dock behöva några extra tillbehör. Den slutliga smaken på ditt kaffe beror på en mängd olika faktorer. Nu ska vi titta på några av de artiklar som du kan behöva köpa:

Läckra brygder börjar från …. Inget annat än högkvalitativt kaffe, förstås! Det är definitivt den viktigaste spelaren i detta spel med smaker. Även om du absolut kan använda förmalet kaffe, kan du bara få det bästa resultatet om du använder nymalda kaffebönor. När du gör cafetière-kaffe gör du klokt i att välja bönor med en ljus eller medelljus rostning. Kaffepressar lämpar sig utmärkt för specialkaffe: denna bryggningsmetod är en av de bästa när det gäller att avslöja de naturliga egenskaperna hos några av världens finaste kaffesorter.

En av hemligheterna bakom en läcker kaffepressbryggning är det rätta förhållandet. Som alla manuella bryggverktyg kräver kaffepressen rätt förhållande mellan kaffe och vatten. Det bästa förhållandet är 1:12. Om du till exempel ska använda 350 ml vatten behöver du 30 g malet kaffe. För att säkerställa maximal precision föreslår vi att du köper en kaffevåg.

Nymalda bönor ger det bästa resultatet. Vi har redan nämnt att det alltid är en bra idé att använda nymalda bönor när du brygger ditt kaffe (kaffepressar kräver i allmänhet en medelgrov till grov malning). Vad du behöver är då ett kaffekvarn, som kan vara antingen manuell eller elektrisk.

För svurna fans av mjölkbaserat kaffe. Älskare av mjölkbaserade drycker bör fundera på hur de ska skumma mjölken. Du kan köpa en mjölkskummare för detta ändamål. Vi har redan nämnt att du kan vispa upp ett läckert mjölkskum i din kaffepress också – om du bestämmer dig för att prova detta, glöm inte att värma mjölken i förväg.

Få ditt kaffe att smaka ännu bättre. Vill du göra dina drycker ännu godare? Enkelt: servera dem helt enkelt i en vacker kopp! Coffee Friend’s sortiment innehåller många koppar som tillverkas av några av världens mest kända tillverkare. Kaffepressar brygger vanligt svart kaffe, så vi föreslår att du först tittar på våra svarta kaffekoppar. De av er som planerar att bjuda in sina vänner eller familjemedlemmar till en kaffesmakningsfest kanske vill skaffa några specialiserade koppar (även kallade cupping skålar) i förväg. Hario “Kasuya Model” och “Loveramics (Black)” är båda ett utmärkt val.

Avslutningsvis …

Vi hoppas att du redan har upptäckt den bästa kaffepressen för dig! Om du fortfarande är osäker, tveka inte att kontakta Coffee Friend’s konsulter: de hjälper dig mer än gärna.

Läs mer