MAJ TOPPEN

Moccamaster kaffebryggare

Filter

Visa:

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden

Om Moccamaster kaffebryggare

Moccamaster kaffebryggare är så populära och välkända att namnet på detta varumärke numera används som ett synonym för alla filterkaffebryggare i allmänhet. Med sitt unika värmeelement, exakta bryggtid och ett antal andra fördelar har de fått miljontals fans över hela världen. Så, vad är hemligheten bakom den fenomenala framgången för denna bryggapparat?

Varför välja en Moccamaster kaffemaskin?

Förutom deras unika värmeelement och rätt bryggtid erbjuder dessa Moccamaster KBG Select kaffebryggare även andra fördelar:

Moccamaster uppfyller de officiella standarderna från ECBC och SCA

Alla kaffebryggare från Moccamaster stoltserar med officiella certifikat från två välkända internationella kaffeorganisationer: ECBC (European Coffee Brewing Centre) och SCA (Specialty Coffee Association). Dessa certifikat ges till apparater som uppfyller Golden Cup-kaffebryggningsstandarderna, vilka innefattar följande:

Vattentemperatur på 92–96 °C (håll-varm temperatur: 80–85 °C)
Bryggtid (4–6 minuter för en kanna kaffe).
Extraktion (det vill säga korrekt “bloomning” och konsekvent extraktion när kaffet bryggs).
Bryggstyrka (mätt i Total Dissolved Solids, eller TDS) som uppgår till 18–22%. 

Certifikat som dessa är viktiga, eftersom de endast tilldelas produkter som har genomgått omfattande kvalitetskontroll och många laboratorietester. 

Hållbarhet

Alla Moccamaster Select kaffebryggare tillverkas med hållbara material av högsta kvalitet. Dessutom kan de återvinnas, repareras och rengöras. De innehåller heller inga ftalater eller BPA/BPS/BPF. 

Tyst drift

Moccamaster kaffekokare körs väldigt tyst. Så om du är morgonpigg i familjen kommer den att hjälpa dig att undvika att väcka andra mitt i deras dröm.

Moccamaster färger

Med en verkligt unik design och ett utbud av färger monteras små Moccamaster kaffebryggare för hand i Nederländerna. För dem som letar efter kvalitet och exklusivitet kan detta vara en fördel. Moccamaster färger sträcker sig från klassisk vit, grå eller svart till ljus röd, grön eller lyxigt borstad mässing.

Men om denna design inte är vad du letar efter finns det fler olika varumärken inom det generella sortimentet av kaffebryggare.

Hur använder man en Moccamaster kaffebryggare?

Moccamaster kaffebryggare är mycket enkla att använda. Vi har lagt ut några grundläggande riktlinjer för dig nedan. VIKTIGT: innan du använder din nya kaffebryggare för att brygga din första kanna, kör några rengöringscykler med vanligt vatten.

  1. Se till att strömbrytaren för närvarande är i AV-läge.  
  2. Fäst utloppsarmen på silikonpackningen högst upp på vattenbehållaren (se till att den passar ordentligt).
  3. Häll önskad mängd vatten i vattenbehållaren och sätt sedan tillbaka locket på behållaren. 
  4. Placera ett pappersfilter i bryggkorgen. 
  5. Häll i malda kaffebönor (vi kommer att prata mer om den rekommenderade kaffe-till-vatten förhållandet senare).
  6. Sätt bryggkorgen på hållaren och placera utloppsarmen över korgen. 
  7. Se till att kannan är på plats. 
  8. Anslut din kaffebryggare till strömförsörjningen och sätt strömbrytaren i PÅ-läge. 
  9. Ditt kaffe börjar bryggas: när vattnet har nått den nödvändiga temperaturen går det upp genom bryggaren och ner i bryggkorgen via utloppsarmen.

Bästa bryggkaffet till Moccamaster  

När du använder en filterkaffemaskin förblir vattnet i kontakt med kaffet under en ganska lång tid, så en specifik typ av kaffe krävs för att säkerställa att smaken inte blir för svag eller överdrivet stark. För det första, uppmärksamma rostningsgraden. Fans av filterkaffe bör välja kaffe med medium eller ljus rostning för optimal smakupplevelse. Dessutom, för att säkerställa att smaken kommer till sin rätt, välj en medium eller grov malning av bönorna. Dessutom kan du ofta hitta information på kaffebönepaketeringen om dess lämplighet för specifika bryggmetoder. Därför bör valet av kaffe till en filtermaskin inte vara en komplicerad uppgift.

Rengöring av Moccamaster kaffebryggare

Endast välskötta kaffemaskiner kommer att servera dig riktigt läckert kaffe under många år framöver, så ta regelbundet hand om din Moccamaster.

Regelbundet underhåll

Rengör utsidan av din kaffebryggare regelbundet med en fuktig trasa och torka sedan av den efteråt. Dessutom är det viktigt att tvätta kannan och bryggkorgen för hand efter varje användning. Välj ett milt diskmedel för detta ändamål och glöm inte att skölja väl efteråt. Tänk på att kannan inte är lämplig för diskmaskin.

Avlägsnande av kaffeoljor

Kaffe innehåller faktiskt en ganska stor mängd olja. När du brygger kaffe dag in och dag ut omvandlas dessa oljor så småningom till oljeavlagringar som täcker väggarna i kannan, liksom filterhållaren på din Moccamaster kaffebryggare. Därför rekommenderar vi att du rengör kannan och hållaren minst en gång i månaden. För maximal effektivitet, använd speciella rengöringstabletter: sätt helt enkelt i en tablett i kannan, häll vatten över den, låt den stå i 10–20 minuter och skölj sedan väl med rent vatten. Gör sedan samma sak med filterhållaren.  

Avkalkning av Moccamaster

Det är också viktigt att regelbundet avkalka din kaffebryggare. Detta bör göras varje 100 bryggcykler (eller varje gång du gör slut på en förpackning med pappersfilter, eftersom de flesta förpackningar innehåller 100 stycken), eller åtminstone en gång var tredje månad. Använd en speciell avkalkare för kaffemaskiner för detta ändamål (andra avkalkningsmedel kan skada din kaffebryggare eller misslyckas med att ta bort alla kalkavlagringar). När du har avkalkat din apparat, se till att låta två vattenbehållare passera genom din Moccamaster kaffebryggare innan du brygger drycker igen: detta hjälper dig att bli av med eventuellt kvarvarande avkalkningsmedel.

Alla rengöringsverktyg och medel du behöver finns i kategorin ‘Rengöringsmedel för kaffemaskiner och kaffebryggare‘.

Viktigt! Kalkavlagringar är den vanligaste orsaken till problem med kaffemaskiner. Om tillräckligt med kalk har samlats inom systemet kan det sakta ner vattenflödet (ibland till och med förhindra att vatten alls kan passera) eller orsaka att temperaturen på bryggvattnet sjunker, vilket skadar hela bryggningsprocessen. 

Sammanfattningsvis…

Vi hoppas att du har lärt dig något nytt om Moccamaster kaffebryggare! Om några av dina frågor har lämnats obesvarade, tveka inte att kontakta Coffee Friends konsulter. De kommer att svara på alla dina frågor och hjälpa dig att välja den bästa modellen från ett brett utbud av olika kaffemaskiner, för att säkerställa att den kommer att uppfylla alla dina behov.

Läs mer