Kaffepads

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden
9 artikeln

Om kaffepads

Innan du köper ett visst kaffe måste du först bestämma dig för hur du ska brygga det. Kaffe finns i olika former, så det du väljer ska vara kompatibelt med din bryggningsmaskin eller den bryggningsmetod du föredrar. Vi bjuder in dig att ta reda på mer om en av de enklaste och mest bekymmersfria typerna av kaffe som finns – kaffepads, som har skapats speciellt för Senseo kaffemaskiner. 

Vad är egentligen kaffepads och vad gör dem speciella?

Kaffepads är i själva verket malet kaffe förpackat i papperspåsar som liknar tepåsar. Låt dig dock inte förvirras: även om dessa pads kan se ut som te är de inte avsedda att läggas i en kopp för att dra in. Istället har den här typen av kaffe utformats speciellt för Senseo pad-kaffemaskiner. Senseo introducerades 2001 och är ett patenterat bryggsystem som utvecklats av två kända nederländska företag, Philips och Douwe Egberts. De förvånansvärt kompakta pad-kaffemaskinerna brygger drycker med ett särskilt lågt tryck på cirka 1,5–3 bar. Kaffe som detta är tjockare än en typisk filterbryggning eller en liknande typ av dryck, och det milda trycket som används vid bryggningen resulterar i ett lager av crema som är slätt som silke.

Tack vare att denna bryggningsmetod var prisvärd, snabb, enkel och problemfri tog det inte lång tid innan den erövrade hjärtat hos tusentals kaffeälskare i Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tyskland, Österrike och många andra länder. Enligt Philips själva uppgick det totala antalet sålda Senseo kaffemaskiner över hela världen 2005 till så många som tio miljoner, medan antalet sålda kaffepads nådde upp till ännu mer imponerande fyra miljarder stycken. I takt med att denna våg av popularitet fortsatte att ta fart växte även utbudet av kaffepads, och olika kaffetillverkare hoppade på tåget. I dag finns det ett brett utbud av kaffepads att välja mellan, så alla kommer garanterat att hitta något som är perfekt för deras individuella smak, eller till och med för deras aktuella humör!

De rätta kaffepads för dig: Hur hittar du dem?

Det finns ett stort utbud av kaffepads, så det kan vara ganska svårt att välja den som passar dig. Låt oss diskutera några av de saker som kan hjälpa dig att fatta ditt beslut då.

Mjölk eller ingen mjölk? Kaffepads (även kända som mjuka kaffepads för Senseo maskiner) är i själva verket malet kaffe i en papperspåse. Med de flesta av dem brygger du svart kaffe som du sedan kan smaksätta med en mängd olika extra ingredienser, till exempel vanlig eller växtbaserad mjölk, socker eller olika sirapssorter. I vårt urval finns dock även kaffepads med mjölkpulver, så prova dem om du är ett svurit fan av latte, cappuccino eller andra mjölkbaserade recept. 

Arabica eller robusta? När du tittar på de olika pads som erbjuds, glöm inte bort att ta hänsyn till vilken kaffesort du föredrar. Om du gillar ditt kaffe särskilt väldoftande, delikat och medelstarkt, välj kaffepads med malda arabica sorter. Fans av kryddigare, rikare och mer intensivt kaffe bör prova robusta kaffepads: robusta innehåller dubbelt så mycket koffein som arabica, och det ger också en bryggning med tjockare konsistens.

Olika smaker. Kaffets smak beror på många olika faktorer, men de viktigaste är den region där bönorna har odlats och den rostprofil som rosteriet har valt. Genom att känna till kaffets ursprung och rostning kan du få en uppfattning om dess smakprofil innan du ens smakar det. Sydamerikanska kaffesorter kännetecknas vanligen av naturliga toner av choklad och nötter, centralamerikanska sorter har livliga och oväntade smaker, afrikanska kaffesorter är särskilt bäriga och fruktiga, medan asiatiska kaffesorter tenderar att innehålla rika toner av kryddor. När det gäller rostningsprofiler kan du välja ljusrostat kaffe om du gillar fruktiga och syrliga drycker, mörkrostat kaffe om du föredrar starka och bittra drycker, eller njuta av de särskilt välbalanserade smakerna i pads med mellanrostat kaffe

Ytterligare funktioner. Du kanske också är intresserad av några ytterligare funktioner som några av våra kaffepads stolt kan skryta med:

  • Hållbarhet. En del av alla kaffebönor som produceras i världen odlas på ett hållbart sätt på certifierade ekologiska gårdar. Välj ekologiska kaffepads och var säker på att ditt kaffe är helt fritt från kemikalier och följer miljövänliga metoder.
  • Fair Trade-certifiering. Kaffepads som är Fair Trade-certifierade innehåller kaffe som producerats i enlighet med principerna för rättvis handel, varav en anger att kaffebönderna ska få en rimlig ersättning för sitt arbete.
  • Rainforest Alliance-certifiering. Kaffepads med Rainforest Alliance-stämpel är fyllda exklusivt med kaffe som har odlats på ett ansvarsfullt sätt och i enlighet med principerna om social rättvisa, samtidigt som de stöder kaffeodlarnas samhällen.
  • Koffeinfritt kaffe. De som vill njuta av sitt kaffe utan att känna sig nervös efteråt bör prova koffeinfria kaffepads. Koffeinet har avlägsnats från dessa pads med hjälp av en naturlig metod som är inriktad på att bevara de naturliga aromerna och smakerna.

Ett antal pads i en enda förpackning. Vissa förpackningar innehåller fler kaffepads, medan andra innehåller färre. Antalet kan variera från 18 till 48 eller mer. Letar du efter ett extra stort paket? Ta då en titt på Coffee Premium “Strong” med så många som 100 pads i den! För att göra det ännu bättre är var och en av dessa pads förpackade separat, vilket gör att ditt kaffe håller sig fräscht och väldoftande längre.

Erbjudanden för kaffepads. Coffee Friend erbjuder alltid ett flertal exklusiva rabatter för kaffepads, så fyll på med ditt favoritkaffe eller chansa på något nytt! Du kan hitta alla erbjudanden för kaffepads här

De mest populära och bäst betygsatta kaffepads. Har du fortfarande svårt att välja de bästa kaffepads för dig? Ingen fara: du kan alltid förlita dig på vår gemenskap av kaffeälskare och använda sorteringsfunktionen för att se vilka pads som för närvarande är de mest populära eller bäst betygsatta

Kaffepads vs. kaffepods

Kaffepads förväxlas ofta med kaffepods, så vi ska försöka ta reda på skillnaden mellan dem. Det är egentligen ganska enkelt: kaffepods är avsedda exklusivt för espressoapparater som brygger drycker med ett tryck på cirka 8–9 bar. Dessa pod-kaffemaskiner är utrustade med speciella E.S.E. (Easy Serving Espresso) podfilter. Den största skillnaden mellan de två kaffetyperna är att pads är utformade enbart för Senseo kaffebryggare, medan pods är avsedda att användas i halvautomatiska maskiner med E.S.E.-filter. De skiljer sig också åt i storlek (kapslar är mindre) och är packade (medan pads innehåller löst kaffe, är kaffet i E.S.E.-kapslar tampat).

Några av de mest kända kaffepads varumärkena i Coffee Friend’s produktsortiment

Vi fokuserar alltid på att utöka vårt produktsortiment och introducera nya, oväntade smaker för våra kunder. Här på Coffee Friend hittar du några av de mest kända märkena som finns på marknaden, samt produkter som är mindre kända men ändå helt unika. Låt oss lära känna dessa kaffepads varumärken lite bättre:

Charles Liégeois är ett belgiskt företag som grundades av familjen Liégeois och som föddes ur en sann passion för kvalitetskaffe. Varumärket presenterar kaffeälskare med en bländande variation av aromer och smaker. Det har rostat utmärkt kaffe ända sedan 1955 och har lyckats erövra hjärtat hos många kaffeälskare i sitt hemland Belgien, men också i hela Europa. Förutom kaffebönor, malet kaffe, kaffekapslar och kaffepods erbjuder också företaget följande alternativ kaffepads. Det finns mycket att välja mellan: älskare av intensiva smaker kommer definitivt att gilla Sublime, Puissant och Magnifico, medan fans av subtilitet inte kommer att ångra att de har provat Subtil och Équilibré. De som värdesätter hållbarhet och vill stödja kaffeodlare bör ta en titt på Mano Mano och Chiapas. Innan du lägger någon av dessa pads i din varukorg ska du dock inte glömma att även tänka på förpackningsstorleken: vissa innehåller 18 pads, medan andra stoltserar med så många som 30 eller 40.

Coffee Premium är ett annat varumärke som ägs av familjen Liégeois. Pads från Coffee Premium riktar sig till dem som vill njuta av mycket gott kaffe utan att behöva betala för mycket. Det finns 4 olika produkter i vårt sortiment: Regular är perfekt för dem som föredrar kaffe med medelhög styrka, Strong är skapat för fans av intensiva bryggningar, Decaf riktar sig till dem som letar efter läckert koffeinfritt kaffe, medan Mega Pack garanterat kommer att tillfredsställa människor som vill ha sitt kaffe starkt, prisvärt och rikligt. För att ditt kaffe ska hålla sig fräscht och väldoftande längre väljer du det extra stora Strong alternativet med 100 individuellt förpackade kaffepads.

Jacobs Douwe Egberts (förkortat JDE) är ett dotterbolag till JDE Peet’s, världens ledande renodlade kaffe- och teföretag som har varit framgångsrikt i 250 år. Numera förvaltar JDE många olika varumärken, däribland L’OR, Jacobs, Tassimo, Pickwick, Douwe Egberts och naturligtvis Senseo. Ja, det stämmer: detta företag samarbetade med Philips när de utformade de allra första kaffemaskinerna med pads och deras unika bryggsystem! Det som gör att JDE Senseo kaffepads-sortimentet skiljer sig från de andra är att det finns ett mjölkbaserat alternativ. Varumärkets Senseo® “Café Latte” består av snabbkaffe, mjölkpulver och socker. En enda pad som denna resulterar i en enda portion läcker latte. Fans av starkare bryggerier kan välja mellan arabica- och robusta-blandningar, som inkluderar den mörkrostade Strong och den mellanrostade Classic, medan de som tenderar att föredra doftande och subtila 100 % arabica säkert kommer att bli förälskade i en annan mellanrostad variant kallad Gold

Avslutningsvis …

Förhoppningsvis är du nu på god väg att upptäcka dina favorit kaffepads! Om du har svårt att välja, tveka inte att kontakta Coffee Friend’s konsulter och be dem om råd: de hjälper dig mer än gärna!