Kaffebryggare

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden
47 artikeln

Om kaffebryggare

Kaffebryggare, även kallade filter kaffemaskin, är väldigt enkla att använda: fyll bara vattenbehållaren, placera ett filter i hållaren, lägg i malet kaffe och starta maskinen. Kaffebryggaren kommer sedan att värma upp vattnet, hälla det över det malda kaffet och låta din dryck droppa ner i kannan långsamt. På ungefär 6 minuter kommer en hel kanna med utsökt kaffe att vara klar för dig att njuta av!

Olika typer av kaffebryggare

Kaffebryggare finns i olika typer, var och en anpassad till olika preferenser och behov. Dessa kategorier inkluderar modeller med inbyggda kvarnar för färskare kaffe, bryggare med termoskannor för att bibehålla optimal temperatur, och till och med apparater som har timerfunktioner för bekväm förinställd bryggning.

Kaffebryggare med kvarn

De flesta kaffebryggare är inte utrustade med inbyggda kvarnar, men modeller med kvarnar har nyligen börjat dyka upp på marknaden också. En lösning som denna är särskilt praktisk, med tanke på att de godaste bryggningarna alltid görs med nymalet kaffe.

Melitta kaffebryggare tillåter till exempel inte bara att du njuter av en kopp nymalet kaffe utan ger också användarna möjlighet att justera dryckens styrka så att den passar deras preferenser. Den mycket populära Grind&Brew modellen från det breda utbudet av Philips kaffebryggare har också denna funktion. Det handlar bara om att besluta vilket alternativ som passar dig och dina unika behov bäst.

Tänk på att kaffebryggare med kvarn fortfarande möjliggör användning av förmalet kaffe om du någonsin känner för det, så den här lösningen är extremt mångsidig.

Kaffebryggare med termoskanna

Majoriteten av kända märken av kaffebryggare som Moccamaster, tenderar att utrusta sina apparater med glaskannor. Även om glas inte behåller värmen så bra, kompenserar dessa företag för denna lilla nackdel genom att använda integrerade uppvärmningssystem. Som ett resultat kan sådana kaffebryggare hålla din dryck varm i över 40 minuter. Dessutom I utbudet av Stollar kaffebryggare modeller som till och med har en NTC-sensor, vilket möjliggör exakt kontroll av bryggtemperaturen.

Däremot, om du letar efter en exceptionellt högkvalitativ, stöttålig kanna som håller rätt temperatur ännu längre, kan du överväga att skaffa en kaffebryggare med termos. Ett av de bästa alternativen i den här kategorin är Ratio kaffebryggare, men du kan också hitta flera utmärkta alternativ bland Bosch kaffebryggare.

Kaffebryggare med timer

Kaffebryggare med timer erbjuder några anmärkningsvärda fördelar! Förbered bara din maskin för bryggning (fyll vattenbehållaren och tillsätt kaffe), ställ sedan in tiden du planerar att njuta av ditt kaffe. Vill du ha din bryggning på bordet klockan 7:30 på morgonen, precis innan du ger dig iväg till jobbet? Med hjälp av alarmklockan i Joy Resolve kaffebryggare kan du till exempel avnjuta en het kopp kaffe direkt efter att du har vaknat! Några andra varumärken, som Melitta och Braun, erbjuder också denna funktion.

Professionell kaffebryggare

Professionell kaffebryggare för restaurang eller andra företag, som de i kategorin Bravilor Bonamat kaffebryggare, är utformade för att leverera konsekvent högkvalitativt kaffe i kommersiella miljöer. Nyckeln till deras prestanda ligger i deras exakta kontroll av vattentemperatur och flödeshastighet, vilket säkerställer optimal extraktion av smaker från det malda kaffet. Med Bravilor Bonamats expertis inom denna kategori kan du förvänta dig hållbara och pålitliga restaurang kaffebryggare som möter kraven från livliga kaféer och serveringsställen, vilket gör dem till ett föredraget val för dem som strävar efter excellens i bryggt kaffe.

Ytterligare funktioner hos filter kaffemaskin

Utöver de unika funktioner som diskuterats ovan, har bra kaffebryggare ett antal ytterligare funktioner som är utformade för att förbättra bryggupplevelsen. Dessa inkluderar en dedikerad håll-varm-funktion samt en praktisk avkalkningssignal som gör underhållet ännu enklare. Här är några fler viktiga aspekter att uppmärksamma när du väljer den bästa kaffebryggaren för hemmet eller kontoret.

Serveringsstorlek

De flesta droppkaffebryggare är utrustade med vattenbehållare som är graderade baserat på antalet serveringar. Allt du behöver göra är att bestämma hur många koppar du behöver och sedan hälla i den nödvändiga mängden vatten. Genom att använda filtret längst upp på den här sidan kan du välja en liten kaffebryggare med en behållare på 0,2, 0,6 eller 1 liter, eller välja större kapaciteter från 1,2 till 1,4 liter.

Den som söker ännu mer bekvämlighet bör titta igenom vårt urval av Braun kaffebryggare. Dessa maskiner låter användare välja mellan så många som sju olika bryggstorlekar, från en enskild kopp till en full kanna. Med en sådan maskin kommer du att kunna brygga så mycket kaffe som du önskar varje gång.

Håll-varm-funktion

För att göra dina kafferitualer ännu längre och mer njutbara, titta på kaffebryggare med håll-varm-funktion. Dessa apparater har en varm platta under kannan och kan hålla ditt kaffe varmt i över 40 minuter (även upp till 2 timmar i vissa fall!). En funktion som denna kommer säkerligen väl till pass på lata söndagsmorgnar eller under långa arbetsmöten. Du hittar den i Melitta, Philips eller Braun kaffebryggare.

I enlighet med standarderna fastställda av ECBC och SCA

I flera år hade kaffebryggare ett ganska dåligt rykte bland bryggprofessionella. Detta härstammade från höga bryggtemperaturer och bristande flexibilitet när det gäller bryggtid, vilket ofta ledde till brända bönor och bittra smaker. 

Men med utvecklingen av kaffekulturen och samarbeten mellan tillverkare av filter kaffemaskin och några av världens bästa baristor, introducerades nya och innovativa droppkaffebryggare Dessa maskiner följer nu de officiella bryggkraven som fastställts av ECBC (European Coffee Brewing Centre) och SCA (Specialty Coffee Association), inklusive en bryggtemperatur på cirka 92–96 °C och en bryggtid på cirka 4–6 minuter. Framstående kaffebryggare som Technivorm och Moccamaster uppfyller dessa stränga bryggstandarder.

Inbyggd avkalkningssignal

Kalkavlagringar ligger bakom de flesta fel på kaffemaskiner. Det kan också bero på att många ägare av bryggapparater helt enkelt glömmer att avkalka sina maskiner i tid. För att åtgärda detta problem är apparater som De’Longhi kaffebryggare nu utrustade med särskilda avkalkningssignaler. Dessa signaler är utformade för att hjälpa dig att bibehålla smidig drift av din kaffebryggare och säkerställa utmärkt smak under många år framöver.

Avkalkningssignaler finns också i flera modeller av Melitta och Braun kaffemaskiner.

Rengöring av kaffebryggare

När det gäller att säkerställa konsekvent läckra bryggningar är det absolut nödvändigt att hålla din kaffebryggare ren. För att göra regelbunden underhåll ännu enklare, använd specialiserade rengöringsmedel för kaffebryggare.

Avkalka kaffebryggare

Rengöring av kaffebryggare är inte alls svårt, men det måste göras regelbundet. Vi har redan nämnt att kalkavlagringar ligger bakom de flesta fel på kaffemaskiner. Därför bör du avkalka din apparat varje 100 bryggcykler, eller åtminstone en gång var tredje månad. 

Se till att bli av med överflödiga kaffeoljor

Kaffe innehåller en betydande mängd oljor. När du brygger kaffe dag ut och dag in omvandlas dessa oljor med tiden till oljeavlagringar som täcker väggarna i kannan och filterhållaren i din kaffebryggare. För att undvika överdriven uppbyggnad av olja rekommenderar vi att du regelbundet rengör kannan och filterhållaren, åtminstone en gång i månaden. För maximal effektivitet, använd speciella rengöringstabletter för kaffemaskin. Stoppa helt enkelt i en tablett i kannan, häll vatten över den och låt den stå i 10–20 minuter. Skölj sedan kannan ordentligt med rent vatten. Gör samma sak med filterhållaren. Självklart, se till att regelbundet rengöra utsidan av din snygga kaffebryggare med en mjuk trasa.

För att sammanfatta…

Förhoppningsvis är du nu mycket närmare att hitta en bra kaffebryggare för dig. Om du fortfarande har frågor, kom ihåg att Coffee Friends konsulter finns tillgängliga för att hjälpa dig med eventuella frågor om kaffe eller andra typer av kaffemaskiner som du kanske intresserar dig.