Kaffekapslar

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden
144 artikeln

Om kaffekapslar

Vakuumförseglade kapslar fyllda med nymalet kaffe är inget annat än en livräddare för oss som alltid är på språng, men ändå vill njuta av läckra drycker av hög kvalitet. Det är ett av de enklaste och snabbaste sätten att brygga en kopp kaffe: sätt bara en kaffekapsel i en kapselmaskin, tryck på en knapp och njut av en underbart väldoftande bryggning! Det är ingen överraskning att kapslar är en av de mest populära metoderna för att tillreda kaffe nuförtiden.

Den här bryggmetoden är inte bara utmärkt för att spara tid, utan den är också exceptionellt ren och bekväm. Du behöver inte rengöra kaffesump från väggarna på koppen eller bryggaren: allt avfall stannar i kapseln. Inget dagligt underhåll krävs heller för en kapselkaffemaskin, eftersom det enda du behöver göra är att fylla den med vatten och slänga ut de kapslar som redan använts. Du kan ägna mindre tid åt att stå framför maskinen och mer tid åt att göra det du älskar!

Kapslarna gör det möjligt för kaffeälskare att njuta av en mängd olika drycker, oavsett om det är krämig espresso, doftande svart kaffe, läckra mjölkbaserade recept eller till och med lyxig kakao eller varm choklad. Med tanke på det stora antalet aromer och smaker som finns tillgängliga finns det ingen tvekan om att du kommer att kunna hitta något som passar just dig. 

De bästa kaffekapslarna för dig: Hur väljer du rätt?

Kapselkaffe är ett område med många olika bryggsystem, märken och typer av kapslar. Att välja rätt kapslar kan vara ganska klurigt, så låt oss diskutera några av de saker som definitivt är värda att tänka på när man ger sig i kast med den här uppgiften.    

Vilket kapselsystem använder du? Beroende på vilket system du använder behöver du en viss typ av kapsel. Detta beror på att olika kapselmaskiner är utrustade med olika system – så när det gäller denna bryggningsmetod finns det ingen “en storlek som passar alla”. Två system som man oftast stöter på nuförtiden: Nescafé Dolce Gusto och Nespresso.

Nescafé Dolce Gusto kaffemaskiner har en lekfull design och en mängd olika kapslar som lämpar sig för många olika recept. Dolce Gusto kapslar kan du njuta av i stort sett alla drycker du kan tänka dig, från klassisk espresso och vanligt svart kaffe till cappuccino, caramel latte macchiato och till och med varm choklad eller kakao.

Nespresso kaffemaskiner är ett utmärkt val för dem som gillar espresso och svart kaffe. Älskare av mjölkbaserade drycker har inte heller glömts bort: det finns modeller med mjölksystem för dem att välja mellan. Nespresso kapslar är trendiga över hela världen, så fler och fler tillverkare inkluderar dem i sitt sortiment.

Coffee Friend erbjuder ett antal kapslar som passar för båda dessa system. Se till att alltid läsa igenom informationen på förpackningen för dina kaffekapslar när du köper några så att du undviker att köpa sådana som faktiskt inte kan användas i en kapselmaskin du äger!

Svart, smaksatt eller mjölkbaserad? Vissa kapslar kan innehålla andra ingredienser än andra. Medan de flesta är fyllda med enbart nymalet kaffe har andra kapslar smaksatts för att ge den tillagade kaffebryggningen ytterligare smak. De som gillar mjölkbaserade drycker kommer garanterat att gilla kaffekapslar med mjölkpulver. Tänk dock på att vissa kapslar innehåller en blandning av malet kaffe och mjölkpulver, medan andra ger kapselkaffeälskare två separata kapslar. Om du köper den sistnämnda måste du brygga ditt kaffe i två steg, genom att förbereda kaffet och sedan tillsätta mjölken från den andra kapseln efteråt.

Arabica eller robusta? Lika viktigt när du väljer kapslar som passar din smak är kaffesorten i kapslarna. Det finns två sorter som dominerar den moderna kaffevärlden: arabica och robusta. Arabica kännetecknas av en mängd olika underarter och smaker som i allmänhet tenderar att vara mer delikata, livliga, finare och fruktigare än robusta. Den här sorten innehåller också mindre koffein. Robusta, å andra sidan, är behagligt bitter, har en fyllig kropp och innehåller dubbelt så mycket koffein som arabica. På det hela taget gör fans av svart kaffe och en tydlig smak klokt i att välja arabica kaffekapslar, medan de som letar efter särskilt välbalanserade smaker, där arabicas naturliga fruktighet kompletteras med robustas typiska bittra toner, kommer att gilla arabica- och robusta-blandningar. De sistnämnda har en intensiv smak, tjockare konsistens och passar därför särskilt bra till mjölk.

Espresso, americano, cappuccino…? Det exakta receptet som en viss produkt har utformats för finns angivet på förpackningen till de flesta kaffekapslar. Den mängd vatten som behövs för att skapa den optimala smaken brukar också anges. Allt vilar dock inte på portionsstorleken: den typ av kaffe som finns i kapseln gör också stor skillnad.

Beroende på vilket recept kapslarna har skapats för innehåller de sannolikt olika kaffesorter, bönor av olika ursprung och varierande mängder kaffe. Espressokapslar är till exempel i allmänhet fyllda med kaffe som är finmalet – detta bidrar till att skapa den nödvändiga bitterheten och en fyllig kropp. Andra recept lämpar sig bättre för grov malning: dessa inkluderar vanligt svart kaffe och lungo. 

Vilken typ av kaffe gillar du? Det verkar som om det var igår som kapselkaffe inte hade några särskilda förväntningar. I takt med att kaffekulturen fortsatte att spridas över hela världen och högkvalitativa kaffespecialiteter fortsatte att öka i popularitet förväntades alla bryggningsmetoder snart komma ikapp, inklusive kapslar. För att känna igen kvalitetskaffe bör du leta efter kaffe med maximal spårbarhet och mycket detaljerad information på förpackningen. Om du vet exakt vilken region ditt kaffe kommer från kan du till och med få en uppfattning om hur det kommer att smaka! Kaffe från Syd- och Centralamerika har klassiska toner av choklad, nötter och karamell, så om du gillar traditionella smaker kan du prova kapslar med brasilianska, colombianska eller mexikanska sorter. Älskare av fruktiga, uppfriskande kaffebryggningar kommer att älska kaffe från Afrika. De fruktiga, bäriga tonerna, de utsökta aromerna och den lätta, te-liknande kroppen hos bönor från Etiopien eller DR Kongo lämnar ett bestående intryck. Om du vill njuta av mörkare, djupare kryddtoner kan du leta efter kaffe från Sydostasien. Kapslar med indonesiskt kaffe kommer att glädja dig med jordiga, fylliga smaker, oväntade inslag och unika aromer.

Rostprofilen är också värd att uppmärksamma. Om du vill ha en finare, delikat smak kan du välja kapslar som är fyllda med malet kaffe med en ljus rostning. De som vill ha en fylligare kropp, en behaglig bitterhet och en intensiv smak bör prova mellanmörk eller mörk rostning. Mellanrostat kaffe ger kaffedrickare en särskilt balanserad brygd.

Specialfunktioner. Det finns några specialfunktioner som du kanske också vill överväga. Låt oss ta koffeinfria kapslar som exempel. På grund av olika hälsoproblem, fysiologiska tillstånd eller ökad känslighet är vissa människor tvungna att avstå från produkter som innehåller koffein. Det betyder dock inte att de måste avstå från kaffe! Det finns en mängd olika koffeinfria kapslar bland våra produkter. Koffeinet har tagits bort från dem med hjälp av naturliga metoder som inte involverar några farliga kemiska lösningsmedel, så känn dig fri att njuta av koffeinfria kapslar med fullständig sinnesro.

Det är också viktigt hur kaffet har odlats. I vårt sortiment finns ekologiska kapslar fyllda med kaffe som odlats på ett ansvarsfullt sätt, utan användning av konstgödsel och med särskild uppmärksamhet på att bevara den naturliga miljön runt kaffeodlingarna.

På marknaden finns det också kaffe med Fair Trade-stämpel. Sådana produkter är en del av en världsomspännande rörelse som kämpar mot utnyttjande av arbetare och som strävar efter att basera handelsverksamheten på öppenhet. Detta bidrar till att förbättra livet och höja lönerna för människor som arbetar i utvecklingsländer. Enligt principerna för rättvis handel ska kaffeodlare få en skälig ersättning för sitt arbete och garanteras arbetsvillkor som är förenliga med deras mänskliga rättigheter.

När det gäller hållbar konsumtion spelar Rainforest Alliance-certifieringen också en viktig roll i detta uppdrag. Etikettens logotyp har en grön groda, som här används som en symbol för ett hälsosamt ekosystem. Märkningen finns på förpackningen till en viss produkt och visar att varan har producerats i enlighet med strikta certifieringsstandarder som fokuserar på att säkerställa långvarig harmoni mellan natur, socialt liv och ekonomiska strävanden. Gårdar som har certifierats är ansvariga för att främja den biologiska mångfalden, bevara naturresurser och betala sina anställda en rättvis lön. Utforska de Rainforest Alliance-certifierade kaffekapslar som finns i vår butik.

Exklusiva erbjudanden för kaffekapslar. För att alla ska kunna njuta av sina favoritkaffekapslar dag ut och dag in har Coffee Friend alltid olika rabatter och exklusiva erbjudanden. Med våra kaffekapselerbjudanden kan du börja varje dag med läckert kapselkaffe utan att behöva betala för mycket. Om du dessutom tillhör en hel familj av kaffekapselfantaster (eller om du är rädd för att oväntat få slut på läckra kapslar) kanske du också vill ta en titt på våra kapselset. Kaffekapsel set är ett utmärkt sätt att spara pengar!

De mest populära och bäst betygsatta kapslarna. Om du fortfarande har svårt att välja rätt kapslar kan du lita på vår gemenskap av kaffeälskare: Använd sorteringsfunktionen för att se vilka kapslar som för närvarande är mest populära eller bäst betygsatta.

Några av de mest kända kaffekapselmärkena i Coffee Friend’s produktsortiment

Vi utökar ständigt vårt kapselsortiment och vårt urval av smaker. Du hittar både väletablerade, världsberömda varumärken och unika, innovativa nykomlingar här på Coffee Friend. Låt oss gå vidare och lära känna dessa kaffekapseltillverkare lite bättre: 

Coffee Friend: Caprissimo – ett sortiment av Coffee Friend’s egna blandningar som många kaffeälskare har börjat älska – är vår stolthet och glädje. Det är resultatet av många års arbete och ansträngningar. Dessa kaffesorter med olika smaker är skapade för en läcker vardagskopp. Förutom bönor och malet kaffe erbjuder vi nu Caprissimo kaffekapslar som är kompatibla med Nespresso. Håll utkik efter Caprissimo Dolce Gusto: den kommer snart till våra butiker!

Charles Liégeois: som är en av våra betrodda partners och en av de största rosterierna i Belgien, Charles Liégeois, erbjuder en mängd olika kapslar både för Nescafé Dolce Gusto system och Nespresso maskiner. Njut av läckra espresson och svart kaffe, eller unna dig en mjölkbaserad dryck.

Nescafé Dolce Gusto: detta varumärke förvaltas av Nestlé, en av världens största livsmedels- och dryckestillverkare. Antalet kapslar som erbjuds är ingen överraskning: du kan njuta av allt från ristretto, espresso och lungo till cappuccino, flat white, varm choklad och till och med kakao. Varumärkets utbud av specialkaffe förtjänar ett separat omnämnande: Den är utformad för erfarna finsmakare och erbjuder kaffe från Mexiko och Colombia. Det finns även laktosfria alternativ med olika växtbaserade mjölksorter att välja mellan: prova kaffekapslar med mandelmjölk, havremjölk eller kokosmjölk

Starbucks: nu kan du njuta av unika drycker som smakar lika bra som de som serveras på ditt lokala kafé! Utforska vårt utbud av Starbucks kaffekapslar

Verum: det här varumärket grundades av äkta kaffefantaster, kompletterar läckra koffeinfria kapslar med näringsämnen och vitaminer. Verums unika skönhets- och energikapslar (båda kompatibla med Nespresso kaffemaskiner) är absolut värda att prova. 

Barzini: denna nederländska tillverkare producerar utsökta kaffebönor och kapslar i italiensk stil och har Rainforest Alliance-märkningen. Barzini kaffekapslar är kompatibla med Nespresso maskiner.

Sealpod: möt hjärnorna bakom världens första återanvändbara kaffekapslar! Dessa kapslar gör det möjligt för kaffeälskare att fördjupa sig i många olika smaker samtidigt som de skyddar vår planet. Välj Sealpod kapslar som är kompatibla med Nescafé Dolce Gusto apparater eller Nespresso kaffemaskiner. 

Tillbehör

Coffee Friend’s produktsortiment innehåller några unika kapseltillbehör. Vi har eleganta ställ som garanterat kommer att pryda varje kök. Dessa kaffekapselställ ser inte bara snygga ut, utan de hjälper också till att spara lite välbehövligt utrymme och låter dig förvara alla dina kapslar snyggt och bekvämt. Välj mellan ställ i olika storlekar och former som passar för Dolce Gusto kapslar eller Nespresso kapslar

Avslutningsvis…

Vi hoppas att vi har lyckats visa dig vägen till dina nya favoritkaffekapslar! Om du fortfarande har svårt att välja är du dock alltid välkommen att kontakta Coffee Friend’s konsulter, som gärna ger dig fler råd.