MAJ TOPPEN

Kaffemaskiner och kaffeautomater för företag

Filter

Visa:

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden

Om kaffemaskiner och kaffeautomater för företag

Kaffemaskiner för företag är kaffebranschens arbetshästar, utformade för att uppfylla kraven på kaféer, restauranger, kontor och andra högtrafikerade miljöer. Dessa robusta och mångsidiga maskiner är byggda för att konsekvent leverera kaffe av hög kvalitet, oavsett om det är en perfekt bryggd espresso, en fyllig cappuccino eller en ångande kopp droppkaffe. Med olika typer och storlekar tillgängliga tillgodoser företag kaffemaskin ett brett spektrum av behov, från små kaffebutiker till livliga företagskontor.

Vilken företag kaffemaskin ska jag välja?

Baserat på deras funktionsprincip delas kommersiell kaffemaskin in i två distinkta kategorier. Dessa är halvautomatisk espressomaskin för företag och helautomatisk kommersiell helautomatisk kaffemaskin. De första kräver en professionell baristas kunskaper och kontinuerliga insatser, medan de andra kan fungera lika bra utan baristans hjälp.

Kommersiell espressomaskin för företag 

Kaffemaskiner för restaurang och café är utformade för att användas av utbildade baristor. Om kaffe av hög kvalitet är en viktig del av menyn på ditt ställe behöver du definitivt en kommersiell espressomaskin. Överväg dessa kriterier när du väljer:

Storleken på ditt företag

Fråga dig själv hur många portioner din halvautomatiska café kaffemaskin sannolikt kommer att servera under den mest hektiska tiden på dagen. Välj sedan storleken på pannan, samt antalet grupper och ångstavar, baserat på ditt svar.

Varje gång vi tappar varmvatten ur en halvautomatisk kaffemaskin till restaurang och cafe, fylls det på med kallt vatten, som värmeelementet sedan måste värma upp för att nå önskad temperatur. Om du till exempel väljer en 1-grupps kommersiell espressomaskin med en mindre panna, kommer den att behöva mer tid för att värma det ingående kallvattnet till önskad temperatur. Därför är den bäst lämpad för servering av låga kaffevolymer (ca 100–150 koppar per dag). Så när du letar efter en liten kommersiell espressomaskin med 1 till 2 grupper kan du välja mellan modeller från La Marzocco.

Om du däremot har för avsikt att betjäna ett stort antal kunder, från 150 till långt över 400 koppar kaffe per dag, ska du välja en kommersiell espressomaskin som är utrustad med flera grupper. Detta val gör det möjligt för dina baristor att samtidigt tillreda en betydande mängd kaffe. Med en 3-gruppsmaskin kan du till exempel tillreda upp till 6 koppar kaffe samtidigt, vilket förkortar tillredningstiden till bara några minuter. Kaffemaskin för cafe eller restaurang med tre eller fler grupper finns för närvarande i vårt sortiment under varumärket La Marzocco.

Möjlighet att koppla maskinen i vattenledning

Att driva ett företag är mycket tidskrävande, så du måste spara varje ögonblick. Om du vill koppla in din barista espressomaskin och slippa fylla på vattentanken dag ut och dag in, välj en modell som kan anslutas direkt till vattenledningen.

Kostnad

Nästa steg är att avgöra vilken ungefärlig summa du kan eller vill spendera på en ny kommersiell espressomaskin. Detta kommer att vägleda dig i riktning mot antingen mellanklass- eller premiummodeller. De kännetecknas av särskilt bekväm användning (display och programmeringsalternativ), ett brett utbud av funktioner som gör att du kan styra varje steg i bryggprocessen (dvs. förinfusion, bryggtryck, vattentemperatur och så vidare) samt automatiserade underhållsprogram. Premium kaffemaskiner för företag brukar naturligtvis också kännetecknas av lyxiga designlösningar, som får denna typ av apparater att bli iögonfallande inredningsdetaljer eller till och med viktiga attraktionspunkter.

Om du letar efter en mer prisvärd kommersiell espressomaskin, kan maskiner från Ascaso och Elektra vara ett alternativ. Samtidigt börjar de La Marzocco från 62 000 kr, men du kan hitta mellan 1 och 4 grupp kaffemaskiner. Å andra sidan börjar Rocket Espresso modellerna på 55 000 kr och kan gå upp till 207 230 kr för en mycket sofistikerat 3-grupps espressomaskin.

Helautomatiska kaffeautomater för företag

Kaffemaskiner för kontor, som också ofta finns på hotell, bensinstationer, snabbmatsställen och självbetjäningsställen, är utformade för att servera massor av gott kaffe snabbt och bekvämt med en knapptryckning. Så vad är de helautomatiska kaffeautomater för kontor och vad bör du tänka på när du väljer en för ditt företag? Vi har listat de viktigaste kriterierna nedan:

Produktivitet

Precis som i fallet med halvautomatiska kommersiella espressomaskiner, är den första frågan du bör ställa dig hur många koppar kaffe du förväntar dig att brygga varje dag. Välj helautomatiska kaffeautomater för företag baserat på dess produktivitet. Du hittar det rekommenderade antalet dagliga portioner i maskinens beskrivning eller bland dess tekniska specifikationer.

En kaffemaskin för mindre företag kan till exempel tillreda cirka 20–30 koppar per dag. Modeller som Saeco Royal är utmärkta val för detta ändamål. Men om ditt företag är stort och du konsumerar mellan 150 och 300 koppar kaffe per dag, är det värt att överväga ett mer kraftfullt kaffemaskinalternativ. I vårt sortiment erbjuder de automatiska kaffemaskinerna Dr.Coffee F3 Plus för närvarande denna kapacitet.

Kaffedrycker

Det är också viktigt att bestämma om du främst behöver svarta kaffedrycker (kanske finns det bara espressofantaster på ditt kontor?) eller om du också serverar mjölkbaserade drycker till dina medarbetare eller kunder. Om du bara vill servera svart kaffe kan du överväga att skaffa en espressomaskin eller Saeco Lirika automatiska modeller. Om du däremot också vill servera mjölkbaserade drycker ska du välja en bra kommersiell kaffemaskin med en mjölkskummare. Resten av de kommersiella böna-till-kopp-modellerna erbjuder kaffe med mjölk, så du behöver bara välja den som erbjuder dryckesrecept som passar dina behov.

Möjlighet att koppla maskinen i vattenledning

Precis som med kommersiella espressomaskiner ska du välja mellan att använda påfyllningsbara behållare eller att ansluta till vatten- och dräneringssystem. Vissa helautomatiska kaffeautomater för företag finns i två olika versioner, så var noga med att kontrollera detta i produktspecifikationerna innan du gör ett köp. För närvarande erbjuder flera Dr. Coffee- och Saeco modeller i vårt sortiment detta alternativ.

Kaffekvarnar och bönbehållare

I vårt sortiment kan du hitta en företag kaffemaskin med kvarn och till och med två bönbehållare. Detta ger flexibilitet i valet av kaffebönor när det finns många entusiaster av olika bönrostning eller kaffesmaker. Denna funktion är dock endast tillgänglig i en Dr. Coffee F3-maskin. Så om denna funktion är viktig för dig, glöm inte att kontrollera specifikationerna för den valda modellen.

Enkelt underhåll

De enkla underhållsalternativen i både halvautomatiska och helautomatiska kaffeautomater inkluderar funktioner som avtagbara och diskmaskinståliga komponenter, automatiska rengöringsprogram och underhållsvarningar. Det förenklar rengöring och underhåll, säkerställer att apparaterna fungerar effektivt och bibehåller kaffekvaliteten. I vårt sortiment hittar du alla viktiga rengöringsmedel för kaffemaskiner. Så glöm inte att använda dessa specialprodukter och rengöra kaffemaskinen enligt anvisningarna i bruksanvisningen. Detta kommer att hålla din kaffeapparat välfungerande och ditt kaffe med bibehållen smak.

Bästa varumärkena av kaffemaskiner och kaffeautomater för företag

När det gäller kaffeautomat för företag, det en mängd olika välrenommerade varumärken, som alla tävlar om att uppfylla de unika kraven från företag inom kaffebranschen. 

I Coffee Friends sortiment finns både prisvärda espresso kaffemaskin till företag som Ascaso, ECM och särskilt påkostade – Elektra, Rocket Espresso, La Marzocco. De skiljer sig från varandra när det gäller antal grupper, pannans kapacitet, material och avancerade funktioner. Naturligtvis kommer din kund att njuta av utsökt kaffe i båda alternativen.

När du överväger helautomatiska kaffeautomater för företag, har du möjlighet att välja mellan varumärken som Saeco, Dr. Coffee eller Franke. Varje varumärke erbjuder en mängd olika kafferecept och funktioner, inklusive innovativa mjölksystem, pekskärmar och mer.

Om du är nyfiken på priset för kommersiell kaffemaskin, börjar vårt utbud av enheter på 8000 kr. Dessutom föreslår vi att du använder filteralternativet på vår webbplats, vilket gör att du kan söka baserat på dina budgetpreferenser.

Om du behöver hjälp

Coffee Friends sortiment finns kommersiella kaffemaskiner till en mängd olika priser. Om du är på jakt efter de perfekta kaffemaskiner och kaffeautomater för företag, finns våra Coffee Friend konsulter här för att hjälpa dig varje steg i processen. Dessutom erbjuder vårt omfattande sortiment av kaffemaskiner många olika valmöjligheter att utforska. Även om en viss apparat kanske inte är lämplig för ditt företag, kanske du upptäcker den perfekta passformen för ditt hem!

Läs mer