Kaffemaskiner för restaurang och café

Filter
Pris
Tillverkare
Typ
Typ av kaffe
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Kaffefunktion
Typ av kaffebönor
Kaffemaskin användning
Förberedbara drycker
Kapslar som passar kafe apparaten
Mjölksystemtyp
Typ
Bönbehållare
Kontrolltyp
Smart app
Sparade användarprofiler
Antal grupper
Rekommenderat antal koppar per dag
Anslutning till vattenledningsnätet
Kaffemaskin använder
Typ av kaffekvarn
Diameter på kvarn
Programmerbar malningstid
Serier
Serier
Mängd
Märken
Inbyggd kvarn
Antal portioner
Kapacitet för Moka-grytan
Behåller värmen i
Portionsval för kaffe med mjölk
Portionsval för svart kaffe
Koffeinfri metod
Lämplig för
Kapacitet
Användarskapade recept
Chokladtyp
Typ
Typ
Arabica-sort
Recept för drycker
PID-temperaturregulator
Typ av choklad
Cykler
Tryckmätare
Drycker med mjölk
Portions storlek
Skärm
Funktioner
Antal behållare med bönor
Vattentank
Kaffekapseln innehåller
Utlopp för varmvatten
Koppvärmare
Extra egenskaper
Mjölkbehållare
Funktion
Bearbetning
Antal produkter i uppsättningen
Typ
Typ
SCA-poäng
Erbjudanden
58 artikeln

Om kaffemaskiner för restaurang och café

Kaffemaskiner för restaurang och café är specialiserade, högpresterande kaffebryggningssystem som är utformade för att möta de krav som ställs på kommersiella kaffeanläggningar. Dessa maskiner är grunden i alla framgångsrika caféer och ger möjlighet att skapa ett brett utbud av kaffedrycker med precision och konsistens. De är utrustade med avancerade funktioner som flera grupphuvuden, ångstavar och exakt temperaturkontroll, så att baristorna kan skapa exceptionella espresso, latte, cappuccino och mycket mer.

Barista maskin – hur väljer man rätt?

Bland alla kaffemaskiner för företag, barista maskin framstår som det självklara valet för företag som vill erbjuda espressobaserade drycker av högsta kvalitet. Storlek och typ av företag spelar dock en avgörande roll för vilket alternativ som passar bäst.

Cafebar maskin för mindre tillströmning

Caféer behöver ofta mångsidiga espressomaskiner som kan hantera olika nivåer av kundtillströmning. Beroende på caféets storlek kan du välja en maskin med ett eller två grupphuvuden om caféet har måttlig till låg kundtillströmning. Rancilio espressomaskiner är ett utmärkt val för detta scenario. Men om du förväntar dig en större mängd besökare kan det vara lämpligt med de större modellerna från La Marzocco.

Dessutom bör du fokusera på användarvänlighet och en jämn extraktion, eftersom cafépersonalen kan ha olika nivåer av baristakunskaper. Välj en maskin med programmerbara inställningar och dosering för jämn extraktion. Tänk på hur stor plats en barista maskin tar, eftersom utrymmet kan vara begränsat på många caféer.  

Cafe kaffemaskin för större tillströmning

När man väljer en kommersiell espressomaskin för större cafebar bör man ta hänsyn till flera viktiga faktorer. Först och främst bör du bedöma den förväntade kundtillströmningen under rusningstid och välja en maskin med tillräckligt många grupphuvuden för att möta denna efterfrågan på ett effektivt sätt. Om ditt café är välbesökt är La Marzocco espressomaskiner med 2, 3 eller 4 bryggrupper ett utmärkt val.

Dessutom är dessa maskiner utrustade med programmerbara knappar, PID-funktioner för temperaturkontroll och lätthanterliga ångstavar. Allt detta är viktiga faktorer att ta hänsyn till när man väljer en högkvalitativ barista kaffemaskin som inte bara underlättar arbetet utan också bidrar till att uppnå högsta möjliga dryckeskvalitet.

Kaffemaskin till restaurang

En Restaurang kaffemaskin används ofta för att komplettera matupplevelsen. Tänk på storleken och typen av din restaurang; en 2-gruppsmaskin kan räcka för de flesta, men större restauranger kan behöva mer kapacitet. Fokusera på maskinens användarvänlighet, eftersom restaurangpersonalen kan ha olika kompetensnivåer. Välj modeller med snabb uppvärmningstid för att servera kaffe snabbt efter måltiderna. Dessutom bör kaffemaskinen vara sömlöst integrerad i restaurangens planlösning och ha en design som kompletterar miljön. Därför skulle en modell från Sanremo espressomaskin sortimentet säkert inte gå obemärkt i en modern stil restaurang.

Espressomaskin för bar

Espressomaskiner i pubar och barer används oftast för en begränsad kaffemeny eller för att skapa kaffebaserade drinkar. Därför räcker det med en enkelgrupps Rocket Espresso espressomaskin för låg efterfrågan.

Glöm inte heller att prioritera användarvänlighet, eftersom bartendrar kanske inte har omfattande barista-utbildning. Välj modeller som kan hantera mjölkskumning för drinkar som Irish coffee eller espressomartini. Se också till att en bar espressomaskin passar inom det tillgängliga bänkutrymmet och kompletterar den övergripande inredningen. Ascaso espressomaskiner erbjuder ett brett utbud av färger, men tänk på att de bara är lämpliga för mindre arbetsbelastningar.

Gruppchefen: En viktig del av espressomaskinen

Antalet grupphuvuden på kaffemaskiner för restaurang och café avgör hur många espresso shots den kan göra samtidigt. Det har alltså en direkt inverkan på din förväntade produktionsvolym och antalet baristor som arbetar i din kaffebutik.

Espressomaskin: 1 grupp

Om du äger ett litet café är en 1 grupp espressomaskin ett lämpligt alternativ för dig. Dessa maskiner är relativt kompakta jämfört med sina större motsvarigheter och kan hantera kaffevolymer på 5 kg per vecka. Dessutom är en 1 grupp espressomaskin ofta användarvänlig och erbjuder vanligtvis grundläggande funktioner för espressoutvinning och mjölkskumning. 

Ascaso och La Marzocco erbjuder det bredaste urvalet av 1-grupps maskiner, men Elektra espressomaskiner är också värda att överväga.

Espressomaskin 2 grupp

Dubbla bryggenheter finnas vanligtvis i de flesta kaffemaskin till restaurang och cafe. En 2 grupp espressomaskin från Rancilio- eller La Marzocco sortimentet kan hantera upp till 10 kg kaffe per vecka. Dessutom är de lämpliga för verksamheter med måttligt diskutrymme tillgängligt och ger vanligtvis högre produktion och större flexibilitet.

Espressomaskin 3 grupp

För livliga platser med betydande krav på kaffeproduktion bör du överväga att köpa en 3 grupp espressomaskin. Tack vare en skicklig baristas färdigheter kan dessa maskiner bearbeta upp till 60 koppar kaffe per timme. Vid detta tillfälle bör du dock överväga om du har det utrymme och den robusta diskbänk du behöver för en kraftfull barista kaffemaskin. 

I vårt sortiment kan La Marzocco modeller erbjuda 3 eller till och med 4 grupp espressomaskiner. Genom att använda filtret längst upp på sidan kan du begränsa urvalet av dessa maskiner från detta varumärke och granska deras likheter, skillnader och specifikationer.

Professionell espressomaskin pannsystem

Pannsystemet I en professionell kaffemaskin för cafe är avgörande för att upprätthålla den vattentemperatur som behövs för att brygga espresso, vilket direkt påverkar kaffets kvalitet och konsistens.

Enkelpanna baristamaskin 

Enkelpanna espressomaskiner kräver att användaren skiftar mellan bryggning och ångning, vilket leder till viss stilleståndstid mellan uppgifterna. Det är en kostnadseffektiv lösning för företag med måttligt espressobehov och begränsat utrymme, men kanske inte idealisk för kaffebutiker med många besökare eller verksamheter där snabb service är av största vikt. Du hittar oftast detta system i Ascaso modeller och andra espressomaskiner avsedda för hemmabruk.

Dubbelpanna kommersiell espressomaskin

En espressomaskin med dubbelpanna är en avancerad kaffemaskin som är avsedd för professionell användning på caféer och kaffebutiker med många besökare. Dessa maskiner har två separata pannor – en för bryggning av espresso och en för ångning av mjölk. Den stora fördelen är att man kan brygga espresso och ånga mjölk samtidigt, vilket ökar produktiviteten avsevärt under rusningstid. Dessa maskiner ger exakt temperaturkontroll, vilket garanterar konsekventa kaffedrycker av högsta kvalitet. Dessutom är detta det mest populära systemet som finns flest i en professionell espressomaskin.

Heat Exchanger espresso machine 

Heat Exchanger espresso machine använder en enda panna med ett kopparrör som löper genom den. Röret möjliggör en samtidig bryggning och ångning genom att låna värme från ångpannan för att värma bryggvattnet. Heat exchanger espressomaskin erbjuder en balans mellan prisvärdhet och prestanda, vilket gör dem till ett populärt val för många företag. Kaffemaskinen  La Marzocco Linea är ett perfekt exempel på detta. 

Avancerade inställningar

Om du vill göra ett kaffe som sticker ut bland konkurrenterna behöver du en kommersiell espressomaskin med ännu bättre temperaturkontroll, tryckprofilering, flera pannor, avancerade PID- och programmeringsalternativ, preinfusion och andra liknande funktioner. Alla funktioner som nämns ovan säkerställer optimal prestanda och resulterar i mer konsekventa och smakrika espresso shots. Kontrollera också om professionella kaffemaskiner för restaurang och café har en ekolägesfunktion. Det hjälper dig att sänka dina energiräkningar och minimerar ditt koldioxidavtryck.

Hur rengör man en barista maskin?

Regelbundet underhåll är avgörande för kaffemaskiner, särskilt när det gäller professionella kaffemaskiner, för att säkerställa livslängd och prestanda. Skölj portafiltern och korgen varje dag, torka av ångstaven och barista maskinens utsida och spola varmt vatten genom grupphuvudet. Efter varje användning ska ångstaven rensas och torkas av. Med några dagars mellanrum ska du backspola med en tom filterkorg, tillsätt rengöringsmedel enligt anvisningarna, lås portafiltret och spola vatten genom grupphuvudet för att rengöra det ordentligt. Blötlägg och rengör grupphuvudet, portafiltern och korgen varje vecka. Rengör vattenbehållaren, droppbrickan och avtagbara delar varje månad, och kontrollera vattenfiltret om det är tillämpligt. Alla nödvändiga verktyg finns i avsnittet ‘rengöringsmedel för kaffemaskiner’.

Om du behöver hjälp

Coffee Friend erbjuder ett sortiment av kaffemaskiner för restaurang och café som är skräddarsydda för att möta kraven från både kräsna kaffeentusiaster och företag. Vårt engagemang för kvalitet och prestanda säkerställer att du konsekvent kan brygga exceptionell espresso. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt espressomaskin för dina behov, finns vårt team av erfarna Coffee Friend konsulter här för att hjälpa dig. Utöver espressomaskiner erbjuder vi också ett brett urval av andra kaffemaskiner, inklusive automatiska, inbyggda, kaffepods och filterkaffemaskiner, för att tillgodose alla kaffeälskarens preferenser.