PÅSKTOPPEN 

Specialkaffebönor Kenya Kariru, 250 g

Mängd
-30%
149.99 kr 104.99 kr
Finns på plats i vårt centrallager (kan köpas på nätet)
Visa maestro mastercard klarna

Leverans tar 3 – 5 arbetsdagar *90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Specialkaffebönor Kenya Kariru, 250 g
Specialkaffebönor Kenya Kariru, 250 g
Finns på lager
-30%
149.99 kr 104.99 kr

Specifikationer

Läs mer om produkten

Mild och välbalanserad smak av kaffe. Sötman påminner om mogna hallon och äpplen, likasom milda röda vinbärsyra. Står ut med sin långvariga och extremt söta bärliknande eftersmak.

Kenya blir mer och mer känt i kaffevärlden, på grund av den distinkta livliga smaken av lokalt odlat kaffe, vilket uppskattas av kaffegourmander runt om i världen. Dessa kaffebönor SL 34 och SL 28 odlas på Kariru-gården i Baragwi Cooperative. Det ligger på de bördiga vulkaniska marker i Kirinjaga-regionen, på sluttningarna av Mount Kenya (1800-1900 meter över havet). Dessutom används endast rent vatten från Kamweti River för kaffebehandlingen, och bönor torkas naturligt, under den heta afrikanska solen.

På grund av den exceptionella kvaliteten och smaken är detta kaffe markerat som specialitet. Enligt SCA får det 87,5 av 100.

LAND: Kenya

REGION: Kirinyaga

FARM: Baragwi coop.

HÖJD: 1800-1900 m

ART: SL 34, SL 28

PROCESS: Tvättad

ROSTGRAD: Medium

SMAKER: Hallon, röda vinbär, äpple

Smakguide
Äpple
Hallon
Vinbär

Kaffepass

Kaffets ursprungsregion
Kenya
Typ av kaffebönor
Single-origin
Rostningsnivå
Medel

Vanliga frågor

Var rostas kaffet?

Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vilka bryggmetoder lämpar sig dessa kaffebönor för?

Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla bryggningsmetoder, vare sig det är espresso, filter eller infusion direkt i en kopp.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vad är skillnaden mellan specialiserade kaffebönor och vanliga kaffebönor?

Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas “specialitet”.

Är det här svaret användbart? 2 0
Hur påverkar den tvättade bearbetningsmetoden kaffets smak?

När man använder den tvättade processen separeras bönorna först från körsbären och jäses sedan och torkas. Kaffe som bearbetas på detta sätt får en särskilt “ren” smak, vilket gör det lättare att identifiera de dominerande noterna. Det är ofta också fruktigare.

Är det här svaret användbart? 0 0
Finns det förmalda bönor att köpa?

Ja, du kan hitta det här kaffet i förmalet form här: https://www.coffeefriend.se/p/malt-kaffe-kenya-kariru-250-g/.

Är det här svaret användbart? 0 0

Ställ din fråga om produkten

Skicka in din fråga

Recensioner

0
0 recension(er)
0%
0%
0%
0%
0%

Var först att granska “Specialkaffebönor Kenya Kariru, 250 g”

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg

Har du prövat denna produkt? Lämna en recension