Speciella kaffebönor ”Nicaragua Limoncillo Ethiosar”, 200 g
-
Ny
-
Endast via eshop
Leveransen tar 3 – 6 dagar * 90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Specifikationer
Allmänna funktioner
Mått och vikt
Läs mer om produkten
Detta anmärkningsvärda kaffe härstammar från en nicaraguansk gård som ägs av familjen Mierisch. Det som gör det så spännande är inte bara dess förtrollande smak, utan också användningen av en arabica hybrid som heter Ethiosar – en etiopisk sort anpassad till nicaraguanska förhållanden. Kaffet har genomgått jäsning (det har bearbetats med hjälp av den alltmer populära anaeroba metoden, dvs utan syre) och är därför fylld med en mängd olika smaker, varav de mest uttalade är mogna päron, liksom söta och sura körsbär. När du är klar med att njuta av denna gourmetdryck kommer en trevlig eftersmak av rött vin att fortsätta att dröja kvar i din smak under en tid.
Den 119 hektar stora kaffefarmen Limoncillo är en av de 12 gårdar som ägs av familjen Mierisch i Nicaragua och Honduras. Historien om hur denna familj kom att sätta sina rötter i Sydamerika förtjänar verkligen att berättas: Bruno Mierisch Boettiger, en tysk geolog, anställdes för att hjälpa nicaraguanska regeringen i byggandet av deras nationella järnväg i slutet av 1800-talet. Efter avslutad Brunos arbete fann sig nicaraguanska regeringen oförmögen att betala honom, eller hans följeslagare, i sin helhet. För att kompensera dem för deras arbete erbjöds dessa tyska invandrare lite mark i Matagalpas höga berg. Bruno, tillsammans med ett antal av sina tyska kollegor, valde att stanna i Nicaragua och delta i den spirande kafferevolutionen som ägde rum där. Brunos arv fortsätter att leva vidare till denna dag under ledning av hans barnbarnsbarn.
Utbudet av detta kaffe är extremt lågt, så det tillhör Limited Edition-linjen.
På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialitet. Enligt SCA:s betygssystem får den 87,5 poäng av 100.
LAND: Nicaragua
REGION: Matagalpa
GÅRD: Limoncillo
HÖJD: 1110 m
VARIATION: Etiosa
PROCESS: Naturlig anaerob
ROSTNIVÅ: Medium
SMAKPALETT: Päron, Körsbär, Rött vin
Rekommenderade bryggningsmetoder: alla bryggningsmetoder, inklusive espresso.
Ingredienser: rostade kaffebönor.
Förvaringsförhållanden: hålls sluten på en mörk, torr och sval plats.
Kaffepass
Vanliga frågor
Inga frågor än så länge
Ställ din fråga om produkten
Recensioner