Detta kaffe från den avlägsna ön Java kommer att överraska dig med sina söta noter av bär och en utsökt slät smak. Först kommer du att känna smaken av lingon och plommon, sedan kommer den söta smaken av röda druvor att ta över och fortsätta att dröja kvar i din smak ganska länge efter att du har druckit upp drycken.
För 100 år sedan ansågs arabicakaffe från Västra Java vara världens bästa. Det bleknade i dunkel ett tag där men på grund av att det ersattes av te. Men 2002, när kaffemarknaden började blomstra igen, återvände arabica gradvis till fälten på västra Java. På grund av agroklimatiska fördelar och god förvaltning började arabica kaffeplantager i denna region snart ge stora mängder premiumspecialkaffe. Rimbun Jaya Abadi-gården, där detta kaffe kommer ifrån, ligger i Berget Kamojang. Här handplockas och bearbetas kaffekörsbär för att släppa ut sina anmärkningsvärda smaker, skapade som ett resultat av att de växer på en höjd av 1650 meter över havet, i rik vulkanisk jord. Eftersom bönorna planteras med en speciell agroforestry-permakultur teknik och bearbetas enligt de standarder som fastställts i specialkaffevärlden, är denna produkt också miljövänlig.
Utbudet av detta kaffe är extremt lågt, så det tillhör Limited Edition-linjen.
På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialitet. Enligt SCA:s betygssystem får den 87 poäng av 100.
LAND: Indonesien
REGION: Kamojang Mountain, Västra Java
GÅRD: Rimbun Jaya Abadi
HÖJD: 1650 m
VARIATION: Andungsgari
PROCESS: Tvättad
ROSTNIVÅ: Lätt medium
SMAKPALETT: Lingon, Röd plommon, Röd druva
Rekommenderade bryggningsmetoder: alla manuella kaffebryggningsmetoder (V60, Chemex, etc.).
Ingredienser: rostade kaffebönor.
Förvaringsförhållanden: hålls sluten på en mörk, torr och sval plats.
Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.
Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas "specialitet".
När man använder den tvättade processen separeras bönorna först från körsbären och jäses sedan och torkas. Kaffe som bearbetas på detta sätt får en särskilt "ren" smak, vilket gör det lättare att identifiera de dominerande noterna. Det är ofta också fruktigare.
Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla manuella bryggningsmetoder, t.ex. V60, Chemex och liknande.
Ja, det här är arabica kaffebönor av underarten Andungsgari.
Det finns inga produktrecensioner än.
Din kommentar
Namn
E-post
Du kan välja vilka cookies du vill att vi ska använda. Vissa av dem är nödvändiga och kan inte stängas av.
Dessa cookies är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera korrekt och kan inte stängas av. De samlar inte in några uppgifter som identifierar användaren.
Dessa cookies gör det möjligt för oss att optimera vår webbplats och se källorna till webbplatsens trafik. Vi använder Google Analytics-plattformen för detta ändamål. De insamlade uppgifterna identifierar inte dig och delas inte med någon tredje part. Om du aktiverar dessa cookies kan du använda vår insticksmodul för livechatt och på så sätt få hjälp av våra konsulter.
Ingen gillar annonser på internet - särskilt inte de som är helt irrelevanta. Dessa cookies gör det möjligt för oss att identifiera dina behov och endast leverera de mest relevanta erbjudandena. Du kommer att se annonser även om du inte aktiverar dessa cookies, men de kommer inte att vara skräddarsydda efter dina behov och intressen.