Speciella kaffebönor Guatemala El Socorro, 200 g
Specifikationer
Allmänna funktioner
Mått och vikt
Läs mer om produkten
Vinnaren av det prestigefyllda “Cup of Excellence” -priset, detta fruktiga, bäraktiga, söta kaffe kommer säkert att uppskattas av sanna kaffekännare! Den lyxiga arabica Geisha-sorten kommer att skämma bort din smak och väcka din fantasi: först kommer du att smaka på de dominerande noterna av körsbär, röda vinbär och granatäpplen, sedan kommer smakerna att formas, och gradvis avslöja sötman av persikor, päron och aprikos sylt. När en kopp av denna gourmetdryck är klar kommer dess livliga minne att dröja kvar i din smak ganska länge, vilket lämnar en behagligt söt och fruktig eftersmak.
El Socorros gårds historia går tillbaka till 1800-talet, då Antonio López Colom började arbeta där. Många år senare köpte en av Antonios ättlingar, Maria Colom, tillsammans med sin man Mario De La Cerda, en stor gård bestående av tre separata fastigheter: El Socorro, San Guayabá och Rio Arriba. Idag fortsätter deras son och barnbarn parets arbete på samma mark. Nu in i sin fjärde generation ligger denna familjegård på en särskilt hög höjd, vilket är det som ger kaffet som växer där med sin exceptionella kvalitet och prisbelönta smak.
I över 20 år har tävlingen “Cup of Excellence” (COE) varit banbrytande integritet och transparens inom kaffeindustrin. Den granskningsnivå som COE-kaffe genomgår är verkligen oöverträffad någon annanstans. Detta innebär att kvaliteten på dessa kaffe inte heller har några jämlikar.
Utbudet av “Guatemala El Socorro” är extremt lågt, så det tillhör Limited Edition-linjen.
På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialitet. Enligt SCA:s betygssystem får den 90,1 poäng av 100.
LAND: Guatemala
REGION: Palencia
GÅRD: El Socorro
HÖJD: 1850 m
VARIATION: Geisha
PROCESS: Tvättad
ROSTNIVÅ: Lätt medium
SMAKPALETT: Körsbär, Röda vinbär, Aprikos, Persika, Päron
Rekommenderade bryggningsmetoder: alla manuella kaffebryggningsmetoder (V60, Chemex, etc.).
Ingredienser: rostade kaffebönor.
Förvaringsförhållanden: hålls sluten på en mörk, torr och sval plats.
Kaffepass
Vanliga frågor
Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.
Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas “specialitet”.
När man använder den tvättade processen separeras bönorna först från körsbären och jäses sedan och torkas. Kaffe som bearbetas på detta sätt får en särskilt “ren” smak, vilket gör det lättare att identifiera de dominerande noterna. Det är ofta också fruktigare.
Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla manuella bryggningsmetoder, t.ex. V60, Chemex och liknande.
Detta är ett kaffe i begränsad upplaga som har fått den prestigefyllda utmärkelsen “Cup of Excellence” (COE). Detta innebär att kvaliteten på dessa bönor har godkänts av några av världens bästa kaffeexperter. Eftersom utbudet av detta kaffe är litet och dess egenskaper är helt unika är priset högre än för de flesta andra sorter.
Ställ din fråga om produkten
Recensioner