Specialkaffebönor Goat Story Kenya Kiaga AA, 500 g
Specifikationer
Allmänna funktioner
Mått och vikt
Läs mer om produkten
Du må ha smakat en god kopp kaffe tidigare, men när det gäller komplexitet i smakerna kan Kenya Kiaga AA, som produceras med kärlek av Othaya-familjerna, tävla med alla andra. Det är helt enkelt ett av de finaste kenyanska kaffen som vi har haft möjlighet att prova. Någonsin.
Denna exceptionella tvättade sort produceras av Othaya Farmers Co-operative Society, som består av cirka 420 producenter som driver sin egen torrkvarn i Gatuyaini. Den torra kvarnen har också ett eget cupping-laboratorium för kvalitetsanalyser.
Det som kännetecknar det kenyanska kaffet från Nyeri-regionen är att det växer långsamt på hög höjd, vilket ger superhårda, kompakta bönor. Med täta bönor följer en intensiv smak! Lägg därtill den unika röda vulkaniska jorden som är rik på fosfor och du får kaffe från hjärtat av Kenya som garanterat får dig att återkomma för mer. Och mer. Och mer.
Perfekt för: hällbryggning (filter)
Passar också bra för: Fransk press, Aeropress, kallbryggt bryggning, espresso
På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialty. SCA-poängen uppgår till 88 poäng av 100.
LAND: Kenya
REGION: Nyeri
ALTITUDE: 1900 m
SORTER: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
FÖRFARANDE: Tvättad
ROASTPROFIL: Lätt
SMAKPROVNING: Svart te, Björnbär, Rödbetor, Svarttorn, Rabarber
Ingredienser: rostade kaffebönor.
Förvaringsförhållanden: förvaras på ett torrt och svalt ställe.
Kaffepass
Vanliga frågor
Inga frågor än så länge
Ställ din fråga om produkten
Recensioner