APRIL TOPPEN

Speciella kaffebönor Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g

Product is no longer in production.
Speciella kaffebönor Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g
Speciella kaffebönor Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g
Finns på lager
129.00 kr

Specifikationer

Läs mer om produkten

Släta och krämiga, dessa bönor är perfekta för söta espresso och aromatisk ibrik! “Brazil Sul de Minas” är ett lätt beslut för alla kaffeälskare som respekterar en klassisk kopp som faktiskt smakar som kaffe, men har inga spår av den “brända” smaken som är karakteristisk för mörkrost. Detta klassiska, fylliga, naturligt bearbetade kaffe från Brasilien fungerar lika bra med eller utan mjölk.

När du öppnar det här kaffepaketet kommer du att märka något annat. Är inte kaffebönorna de sötaste du någonsin sett? Lite rundare, lite mindre, mycket vackrare än vanliga bönor. Det beror på att Goat Story i år stötte på en helt unik typ av kaffe. Dessa bönor kallas “ärtbär”. Vad är så speciellt med dem, undrar du?

En ärtbär är resultatet av naturlig mutation som uppstår inuti kaffekörsbäret. Normalt innehåller varje körsbär två kaffefrön (eller, som vi kallar dem, bönor) som ligger platt mot varandra – ungefär som två halvor av en jordnöt. Någonting händer dock med cirka 5% av det totala kaffet som odlas i världen. Ett kaffekörsbär producerar ett enda barn istället för en uppsättning tvillingar. Du vet hur det fungerar efteråt… Ett enda barn får mer uppmärksamhet eftersom det inte behöver dela det med sitt syskon. Eftersom ärtbär får all kärlek som vanligtvis delas mellan kaffetvillingar, tenderar dessa bönor att vara sötare och packade med mer smak än de vanliga.

Ärtbär blandas vanligtvis med vanliga bönor i brasilianskt kaffe. Men när Goat Story stötte på ett utvalt sortiment av ärtbärsbönor från Brasilien, gick de naturligtvis all in. Här är det: den brasilianska ärtbären från en av de mest kända kaffeodlingsregionerna i världen, Sul de Minas.

Perfekt för: espresso

Också bra för: ibrik, mokabryggare

På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialitet. SCAs kvalitetspoäng: 83 poäng av 100.

LAND: Brasilien 

REGION: Sul de Minas

HÖJD: 950 m

VARIATION: Ärtbär

PROCESS: Naturlig

ROSTPROFIL: Medium

SMAKPALETT: Hasselnöt, Mörk choklad, Druva

Ingredienser: rostade kaffebönor.

Förvaringsförhållanden: förvara på en torr, sval plats.

Smakguide
Grape
Hasselnöt
Mörk choklad

Kaffepass

Kaffets ursprungsregion
Brasilien, Sydamerika
Typ av kaffebönor
Single-origin
Rostningsnivå
Medel

Vanliga frågor

Inga frågor än så länge

Ställ din fråga om produkten

Skicka in din fråga

Recensioner

0
0 recension(er)
0%
0%
0%
0%
0%

Var först att granska “Speciella kaffebönor Goat Story Brazil Sul de Minas, 250 g”

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg

Har du prövat denna produkt? Lämna en recension