D.
T.
Min.
Sec.
Det här kaffet från El Salvador kännetecknas av en söt arom och en fyllig kropp. I smaken kan man känna toner av svarta vinbär och mandarinskal samt sötma av plommon. En söt karamell eftersmak dröjer sig kvar i gommen när koppen är slut.
Detta exceptionella kaffe kommer från gården El Rosario som ligger i El Salvador och förvaltas av familjen Pacas, som är välkänd i kaffeodlingsvärlden. Pacas historia går ända tillbaka till 1927, då familjen flyttade till El Salvador från Europa och köpte 47 hektar mark i den berömda regionen Santa Ana. I dag är ättlingar till Pacas stolta över att förvalta några av de bästa kaffeodlingarna i hela El Salvador, samtidigt som deras kaffe uppskattas över hela världen.
Vi rekommenderar att brygga detta kaffe i en espressomaskin, använda filtermetoden eller helt enkelt hälla lite vatten över de malda bönorna och njuta av kaffet direkt ur koppen.
På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Special. SCA har gett det 86 poäng av 100.
LAND: El Salvador
REGION: Flor Amarilla Arriba, Santa Ana
FARM: Finca El Rosario
ALTITUD: 1160 m
VARIETET: Sarchimor
PROCESS: Naturlig
ROSTPROFIL: Mellankolig, mörk
SMAKPALETT: Svartvinbär, Mandariner, Plommon
Ingredienser: rostade kaffebönor.
Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.
Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla bryggningsmetoder, vare sig det är espresso, filter eller infusion direkt i en kopp.
Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas "specialitet".
Den naturliga processen innebär att kaffebönan torkas hel, dvs. tillsammans med fruktköttet. Kaffe som bearbetas på detta sätt är sötare, saftigare och särskilt fylligt.
"Fyllighet" är i princip kaffets konsistens. Den kan vara te-liknande och lätt, vinliknande, saftig osv. Ett fylligt kaffe har en fast och tät konsistens.
Theo januari 13, 2024
Hej, Vad gillade jag med det här kaffet? Det första jag lade märke till var den praktiska förpackningen som kan återförslutas för att bevara aromen. Det kan tyckas vara en mycket liten detalj, men den är användbar och trevlig att ha. Kaffet i sig är rikt, smaken och aromen är båda exceptionella. Jag har inte provat så många kaffesorter tidigare, men det här kaffet är uppenbarligen av mycket hög kvalitet.
Martin augusti 6, 2023
Det var en intressant upplevelse att prova den. Jag gillade den söta syrligheten.
Din kommentar
Namn
E-post
Du kan välja vilka cookies du vill att vi ska använda. Vissa av dem är nödvändiga och kan inte stängas av.
Dessa cookies är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera korrekt och kan inte stängas av. De samlar inte in några uppgifter som identifierar användaren.
Dessa cookies gör det möjligt för oss att optimera vår webbplats och se källorna till webbplatsens trafik. Vi använder Google Analytics-plattformen för detta ändamål. De insamlade uppgifterna identifierar inte dig och delas inte med någon tredje part. Om du aktiverar dessa cookies kan du använda vår insticksmodul för livechatt och på så sätt få hjälp av våra konsulter.
Ingen gillar annonser på internet - särskilt inte de som är helt irrelevanta. Dessa cookies gör det möjligt för oss att identifiera dina behov och endast leverera de mest relevanta erbjudandena. Du kommer att se annonser även om du inte aktiverar dessa cookies, men de kommer inte att vara skräddarsydda efter dina behov och intressen.