FEBRUARIS TOPP

Specialkaffebönor Brazil Santa Luzia, 1 kg

Mängd
379.90 kr
Finns på plats i vårt centrallager (kan köpas på nätet)
Visa maestro mastercard klarna

Leverans tar 3 – 5 arbetsdagar *90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Specialkaffebönor Brazil Santa Luzia, 1 kg
Specialkaffebönor Brazil Santa Luzia, 1 kg
Finns på lager
379.90 kr

Specifikationer

Läs mer om produkten

Detta exceptionella specialkaffe från Brasilien kommer garanterat att uppskattas av dem som älskar traditionella kaffesmakningar. Den balanserade smaken av detta kaffe kombinerar söta inslag av mjölkchoklad och karamell med uppfriskande, subtila aromer av mogen frukt.

“Först köpte José en hatt, sedan kom de knähöga stövlarna, sedan en lastbil och slutligen, 2004, kunde han förverkliga sin livslånga dröm att köpa sin första kaffeplantage. Allt han någonsin velat var att introducera världen till exceptionellt kaffe med ursprung i hans hemkommun Campos Altos (som ligger i den brasilianska regionen Minas Gerais).”

José Maria de Oliveira tillbringade sin barndom med att leka på en liten kaffeplantage som ägdes av hans farfar. José minns tydligt hur han som liten pojke brukade plocka kaffekörsbär och springa runt kaffeträden. Det var dock svåra tider som väntade, så hans familj tvingades till slut sälja gården och flytta till en annan region. När han växte upp lämnade José sitt hem för en storstad och satsade på en karriär inom läkemedelsbranschen, men han kunde aldrig sluta drömma om Campos Altos och det exceptionella kaffe som växer där. Till slut fattade José ett beslut: en dag skulle han köpa mark i regionen Campos Altos och bli kaffeodlare. Snart nog återvände han till sitt hemland och började fortsätta den kaffeodlingstradition som så sorgligt hade brutits under hans barndom.

År 2014 byggde José sin alldeles egna torrkvarn och bestämde sig för att fokusera på kvaliteten och maximal spårbarhet för sitt kaffe. År 2015 grundade han två kaffeföretag: det ena, Cafe Campos Altos-Coffee Export, var baserat i Brasilien, medan Our Coffees låg i norra Kalifornien. Kunderna var förvånade: en kaffeodlare som kontrollerar exporten av sitt kaffe är en ytterst sällsynt syn att skåda.

Under frekventa resor till Kalifornien utvecklade José nära relationer med de bästa experterna inom kaffeindustrin och lärde sig om de många innovationerna inom kafferiket, som han snabbt tillämpade på sina egna gårdar. José började fokusera på specialkaffe av högsta kvalitet och kvaliteten på hans produkter nådde snart nya höjder. Det är från en av hans unika gårdar – Fazenda Santa Luzia – som detta extraordinära brasilianska kaffe härstammar.

På grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Special. SCA har gett det 84 poäng av 100.

LAND: Brasilien

REGION: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

FARM: Fazenda Santa Luzia 

ALTITUD: 1200 m 

VARIETET: Red Catuai

PROCESS: Naturlig

ROSTPROFIL: Medelhög

SMAKPALETT: Mjölkchoklad, Karamell, Mogen frukt

Ingredienser: rostade kaffebönor. 

Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.

Smakguide
Frukt
Karamell
Mjölkchoklad

Kaffepass

Kaffets ursprungsregion
Brasilien
Typ av kaffebönor
Single-origin
Rostningsnivå
Medel

Vanliga frågor

Var rostas kaffet?

Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vilka bryggmetoder lämpar sig dessa kaffebönor för?

Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla bryggningsmetoder, vare sig det är espresso, filter eller infusion direkt i en kopp.

Är det här svaret användbart? 0 0
Vad är skillnaden mellan specialiserade kaffebönor och vanliga kaffebönor?

Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas “specialitet”.

Är det här svaret användbart? 2 0
Hur påverkar den naturliga bearbetningsmetoden kaffets smak?

Den naturliga processen innebär att kaffebönan torkas hel, dvs. tillsammans med fruktköttet. Kaffe som bearbetas på detta sätt är sötare, saftigare och särskilt fylligt.

Är det här svaret användbart? 0 0
Finns det mycket syrlighet i det här kaffet?

Även om specialkaffe vanligtvis är ganska fruktigt, tenderar de brasilianska sorterna att vara minst syrliga. Därför passar den här sorten bra för dem som precis har börjat utforska specialkaffets värld och därför vill börja med mer traditionella smaker.

Är det här svaret användbart? 0 0

Ställ din fråga om produkten

Skicka in din fråga

Recensioner

0
0 recension(er)
0%
0%
0%
0%
0%

Var först att granska “Specialkaffebönor Brazil Santa Luzia, 1 kg”

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg

Har du prövat denna produkt? Lämna en recension