Limited edition kaffebönor Peach Fuzz (samjäsning med persika), 200 g

En helt unik bearbetningsmetod: samjäsning av persikor!

Detaljer

Jäsningen med äkta persikor gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!

Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att riktigt känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?…), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det precis som läcker persikonektar, med en exotisk antydan av mango och lite söt karamell. En äkta bit av persikoparadiset i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: ”Är det verkligen kaffe jag dricker?…”

Direkt från Colombia – med kärlek och innovation

Detta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen ”Monteblanco” ligger. Rodrigo Sanchez – ägaren till den familjeägda kaffeodlingen – har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ”wow!”. Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.

Hur kommer denna ljuvliga brygd till?

Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och persikor möts för att dansa hela natten lång.

Men för dem som är intresserad av hela historien…

1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo arabicasorterna Bourbon och Caturra – de har massor av ljus, naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.

2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag – det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!

3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta persikor och ljuvligt söt tropisk fruktnektar. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.

4. Nu är det dags för persikofesten! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 150 timmar – vilket blir nästan en vecka!

5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av persika. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt fruktig, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.

6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.

7. Inta scenen – eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa jäsningsresan är ditt kaffe nu äntligen där det ska vara – i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!

*****

Land | Colombia

Region | Huila

Gård | ”Monteblanco” egendom som förvaltas av Rodrigo Sanchez

Höjd | 1730 m

Arabicasorter | Bourbon, Caturra

Process | Tvättad, samjäsning med persika

Rostningsprofil | Medium

Smakpalett | Persika, mango, karamell

Rekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.

Ingredienser: rostade kaffebönor.

Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.

Smaknoter
Persika
Typ av kaffebönor
100% Arabica
Typ av kaffe
Kaffebönor

Specifikationer

Typ av kaffe
Typ av kaffe:
Kaffebönor
Kaffeslag
Kaffeslag:
Single-origin
Ursprungsland
Ursprungsland:
Europeiska unionen
Typ av kaffebönor
Typ av kaffebönor:
100% Arabica

Specifikationer

Allmänna funktioner

Typ av kaffe
Kaffebönor
Kaffeslag
Single-origin
Tillverkare
Coffee Friend
Ursprungsland
Europeiska unionen
EAN
4771121001080
Typ av kaffebönor
100% Arabica

Mått och vikt

Vikt
200 g

Ytterligare information

Är detta kaffe smaksatt?
Är samjäsning av persikor en experimentell bearbetningsmetod?
Är detta kaffe mycket syrligt?
Hur ska jag brygga detta kaffe?
Kommer jag att kunna smaka persikor i detta kaffe?

Recensioner

5.00
5 recensioner
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Joakim

    Smakar bra som filterkaffe eller isbryggt, blir också en bra espresso – så levande och uppfriskande!

  2. Amanda

    Jag har aldrig provat något liknande! Mycket fruktig men inte alls syrlig. Inte säker på om det verkligen är persikor jag smakar, men det är verkligen något liknande. Tack så mycket!

  3. Hanna B.

    Man kan känna doften av persikor!

  4. Magnus E.

    Har inte provat något liknande tidigare, tack för den här upplevelsen, älskar det verkligen

  5. Karin

    Vilken arom! Överträffade alla mina förväntningar, jag är kär😍

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!


Perfekt tillsammans

Du kanske också gillar