Leverans tar 1 – 4 arbetsdagar * 90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Specifikationer
Allmänna funktioner
Mått och vikt
Läs mer om produkten
Denna ekologiska matcha har en komplex, fyllig och aromatisk smak med en mild, nötig söthet som dröjer kvar efter att man har druckit den. Njut av jordiga och gräsiga toner med en behaglig, nästan kryddig bitterhet.
Vad är det som är så bra med matcha? Enligt Whittard of Chelsea handlar det om tre saker: den utsökta smaken från de bästa sorterna, kraften som skapas genom att mala de gröna bladen (tencha) till pulver och den japanska teceremonins konstnärlighet. Tänk på matcha som en espresso med grönt te: genom att konsumera bladet som ett pulver i stället för att dra in det och ta bort det får du allt det goda som finns i bladet. Namnet – ”ma” betyder pulver och ”cha” betyder te – säger allt.
Denna matcha av ceremonisk kvalitet kommer från södra Japans matchacentrum, bergsområdet Makizono i kuststaden Kagoshima. Det är känt för sitt vulkaniska, subtropiska landskap och anses vara ett av de bästa matchaodlingsområdena i Japan. Den produceras av tencha som trivs i mineralrik, bördig jord nära vulkanen Kirishima och ger en fantastisk, livligt grön, aromatisk kopp (eller skål, för att vara exakt).
– Ursprung: Japan
– Typ av te: ekologiskt grönt
– Antal portioner (med 1 skopa chasaku matcha / 1,5 g per kopp): 30 g = 20 koppar
– Lämplig för vegetarianer och veganer
Ingredienser: pulveriserat grönt te.
Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval och torr plats, borta från starkt ljus och starka lukter. Efter öppning förvaras det i en lufttät behållare.
Vanliga frågor
Inga frågor än så länge
Ställ din fråga om produkten
Recensioner