SPECIALERBJUDANDE
SPECIALERBJUDANDE |
Upp till -40% på CAPRISETTE Belgique kaffebönor
Köp MER - spara MER

Om kaffebönor CAPRISETTE Belgique

Möt en av Coffee Friend's bästsäljare! Denna blandning av Brasilianska och Honduranska kaffebönor, som rostas i Belgien, kännetecknas av en intensiv doft och en fyllig kropp. När den väl är bryggd fyller den rummet med lockande dofter av mörk choklad och söt karamell.
URSPRUNG: Brasilien, Honduras
KAFFETYP: Kaffeblandning (80 % arabica / 20 % robusta)
ROSTPROFIL: Medelsvår
SMAKPALETT: Mörk choklad, karamell
AROMA ●●●●●●●●○○
INTENSITET ●●●●●●●○○○
FRUKTIGT ●●●○○○○○○○
Vanliga frågor och svar
Om du fortfarande är osäker på om det verkligen är värt att köpa ett kaffeset kan våra svar på de vanligaste frågorna hjälpa dig att bestämma.
Att köpa ett kaffeset gör att du kan köpa mer kaffe till ett lägre pris och njuta av det längre.
Till skillnad från de flesta livsmedelsprodukter går kaffe faktiskt inte ut. Tillverkarna anger dock vanligtvis det rekommenderade sista förbrukningsdag – fram till dess behåller kaffet sin arom och smak till fullo. Detta är i allmänhet mellan 12 och 18 månader efter rostningsdatum.
Kaffe bör förvaras på en torr, sval plats, bort från direkt solljus. Att använda speciella kaffebehållare med vakuum är också en bra idé - de skyddar ditt kaffe från effekterna av sol, fuktighet och luft och håller det därmed färskt längre.
Allt beror på hur mycket kaffe du använder när du brygger en enda kopp. I allmänhet, för att förbereda en servering, behövs cirka 10 g kaffe. Som ett resultat kan 1 kg bönor låta dig brygga cirka 100 portioner. Om du tenderar att använda en dubbel portion kaffe i dina drycker, halvera detta nummer.
När du väljer kaffe bör du tänka på följande:
1. Typen av kaffe. Om du letar efter subtila smaker, välj 100% arabica blandningar. Om du är ett av intensiv smak, gå till arabica och robusta blandningar. Om du letar efter verkligt exceptionella gourmetupplevelser bör du definitivt prova kaffe med ett enda ursprung.
2. Kaffeodlingsregionen. Om du tenderar att njuta av traditionella kaffesmaker mest, sydamerikanska eller asiatiska sorter är mycket sannolikt bäst lämpade för din smak. Älskare av fruktiga, bäraktiga, exotiska noter kommer inte att bli besvikna över kaffe från Afrika och Centralamerika.
3. Bearbetningsmetoden. Om du har bestämt dig för att köpa lite kaffe med ett enda ursprung, glöm inte att överväga dess bearbetningsmetod: naturligt bearbetat kaffe är sötare och saftigare, medan den tvättade metoden ger bönorna fruktighet, livlighet och en viss renhet i smaken.
4. Rostnivån. Ju mörkare rost av bönorna är, desto närmare kommer deras smak det klassiska italienska kaffet, som präglas av intensitet och bitterhet. Ju lättare rostningen är, desto mer fruktig, bäraktig noter är kaffet utrustat med.
5. Smakningsnoterna. Att välja kaffe baserat på de dominerande smaknoterna och smakbeskrivningen är förmodligen det enklaste sättet att fatta ditt beslut. Vilken kombination låter mer lockande för dig just nu: choklad, kakao och karamell, eller blåbär, svarta vinbär och vanilj?
Kaffebönor Caprisette Royale, 1 kg
Kaffebön set Caprisette, 4 x 250 g i presentförpackning
Kaffebönor Parallell 12, 1 kg
Kaffebönor Parallell 17, 1 kg
Kaffebönor Parallell 36, 1 kg
Specialkaffebönor Brazil Santa Luzia, 1 kg
Specialkaffe bönor Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
Speciella kaffebönor Colombia La Cabana, 200 g
De är alltid användbara, men vi kan inte använda dem utan ditt samtycke.