Limited edition malet kaffe Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g

Utsåld

Detaljer

Jäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!

Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?…), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: ”Är det verkligen kaffe jag dricker?…”

Direkt från Colombia – med kärlek och innovation

Detta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen ”Monteblanco” ligger. Rodrigo Sanchez – ägaren till den familjeägda kaffeodlingen – har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ”wow!”. Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.

Hur kommer den här tropiska brygden till?

Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.

Men för dem som är intresserad av hela historien…

1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra – den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.

2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag – det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!

3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.

4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar – vilket blir mer än en vecka!

5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.

6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.

7. Inta scenen – eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara – i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!

*****

Land | Colombia

Region | Huila

Gård | ”Monteblanco” egendom som förvaltas av Rodrigo Sanchez

Höjd | 1730 m

Arabicasorter | Purple Caturra

Process | Naturlig, samjäsning med kokosnöt

Rostningsprofil | Medium

Smakpalett | Kokosnöt, ananas, citrongräs

Rekommenderade bryggmetoder: alla manuella bryggverktyg (V60, Chemex etc.) samt bryggning i kopp.

Ingredienser: malet rostat kaffe.

Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.

Smaknoter
Ananas Citrongräs Kokosnöt
Typ av kaffebönor
100% Arabica
Typ av kaffe
Malt kaffe
Rostningsnivå Medel
ljus Mörk

Specifikationer

Typ av kaffe
Typ av kaffe:
Malt kaffe
Kaffeslag
Kaffeslag:
Blandning
Kaffets ursprungsregion
Kaffets ursprungsregion:
Colombia
Rostningsnivå
Rostningsnivå:
Medel
Ursprungsland
Ursprungsland:
Europeiska unionen
Arabica-sort
Arabica-sort:
Caturra
Typ av kaffebönor
Typ av kaffebönor:
100% Arabica

Specifikationer

Allmänna funktioner

Typ av kaffe
Malt kaffe
Kaffeslag
Blandning
Tillverkare
Coffee Friend
Kaffets ursprungsregion
Colombia
Rostningsnivå
Medel
Ursprungsland
Europeiska unionen
EAN
4779060251627
Arabica-sort
Caturra
Typ av kaffebönor
100% Arabica

Mått och vikt

Vikt
200 g

Ytterligare information

Inga frågor än så länge

Recensioner

0
0 recensioner
0%
0%
0%
0%
0%

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Limited edition malet kaffe Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g”


Perfekt tillsammans

Du kanske också gillar