Specialkaffebönor Papua New Guinea Sigri, 1 kg

Finns på plats i vårt centrallager (kan köpas på nätet).
Leverans tar 3 – 5 arbetsdagar * 90 % av beställningarna levereras inom 3 arbetsdagar

Detaljer

“Papua New Guinea Sigri” – lätt, sött och balanserat 100-procentigt Arabica Caturra-kaffe. Detta kaffe kommer att förtrolla dig med torkad frukt och pepparkaksarom från början. Detta kaffe kan framställas med användning av olika beredningsmetoder.
 
Kaffe Plantage SIGRI, som grundades 1950, fick bara för ett par år sedan ett internationellt erkännande av kaffebröd tack vare exceptionell kaffesmak. I Papua Nya Gvinea, Vaghi Walley, där kaffet odlas 1 550 meter över havsytan, använder SIGRI ett speciellt kvalitetsstyrningssystem och skördar endast bönorna när de är fulla mogna. Detta bidrar till att uppnå en perfekt balans mellan socker och syra.

Mer information

Ursprungsland

Typ av kaffebönor

100% Arabica, Specialitet kaffe

Specifikationer

Vikt
1 kg
Typ av kaffe
Kaffeslag
Tillverkare
Kaffets ursprungsregion
Rostningsnivå
Ursprungsland
Vikt
SCA-poäng

84.0000

Bearbetning

Tvättad

Arabica-sort

Caturra

Typ av kaffebönor

100% Arabica, Specialitet kaffe

Användning & underhåll

Var rostas kaffet?

Det här kaffet rostas av våra partner i Litauen, i ett av de bästa lokala rosterierna.

Vilka bryggmetoder lämpar sig dessa kaffebönor för?

Dessa kaffebönor lämpar sig väl för alla bryggningsmetoder, vare sig det är espresso, filter eller infusion direkt i en kopp.

Vad är skillnaden mellan specialiserade kaffebönor och vanliga kaffebönor?

Specialkaffe omfattar endast de bästa sorterna i världen. Vem bedömer det och hur gör de det, undrar du? Jo, det är certifierade kaffesmakare som gör bedömningen. De utvärderar kvaliteten på det kaffe som de presenteras för utifrån den skala som skapats av Specialty Coffee Association (SCA). Fyra kriterier bedöms: ursprung, de gröna bönornas utseende, aromen i den beredda brygden och dess smakegenskaper. Endast kaffe som får mellan 80 och 100 poäng kan med rätta kallas “specialitet”.

Hur påverkar den tvättade bearbetningsmetoden kaffets smak?

När man använder den tvättade processen separeras bönorna först från körsbären och jäses sedan och torkas. Kaffe som bearbetas på detta sätt får en särskilt “ren” smak, vilket gör det lättare att identifiera de dominerande noterna. Det är ofta också fruktigare.

Vilken kaffesort tillhör dessa bönor?

Detta är arabica bönor av underarten Caturra. De har sitt ursprung i Papua Nya Guinea.

Recensioner

5.00
2 recensioner
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Katja R.

    Extremt välsmakande:)

  2. Jesper

    Ett enda ord: fantastiskt!

Lämna en recension om produkten eller tjänsten. Din feedback är mycket uppskattad!